Doszły mnie słuchy, ze na szkoleniu pracownik Ministerstwa poinformował, ze wniosek może podpisać wójt, burmistrz, prezydent, ewentualnie upoważnić kierownika OPS ale wówczas do każdego wniosku kserokopia pełnomocnictwa? Co wy na to?
I z chaosu wyłonił się głos: „Śmiejcie się i bądźcie radośni, bo zawsze może być gorzej.”
Więc śmialiśmy się i byliśmy radośni i było GORZEJ …........
to niby jake moze byc to upoważnienie. przecież każdy kierownik ma upoważnienie do prowadzenia postepowania wobec dłużnika alimentacyjnego i podejmowania działań...i niby mamy dołańczac to upoważnienie bez sensu
Zgadzam się, jest upoważnienie do podejmowania działań a także upoważnienie do prowadzenia postępowań w sprawach świadczeń z funduszu alimentacyjnego. Jednak mimo to jakiś pracownik Ministerstwa, który prowadził szkolenie nomen omen ze zmiany naszej ustawy gdzieś ( nie wiem gdzie ) dopatrzył się ze wymagane jest odrębne upoważnienie
I z chaosu wyłonił się głos: „Śmiejcie się i bądźcie radośni, bo zawsze może być gorzej.”
mieli nam uproscic a nie utrudniac. Ja tylko we wniosku o przyłaczenie sie/wszczecie pisze ze n podstawie upoważnienia Wójta do podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych, prowadzenia postępowania i wydawania w tych sprawach decyzji Kierownik OPS.....
A wy jak macie?
no sprawa niby pilna ale któż może wiedzieć ile mądre głowy będą nad tym wnioskiem pracować, pozostaje mieć nadzieje że maksymalnie 2 tygodnie to potrwa