zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 wrz 2015, 12:52

Dłużnikowi w 2013 roku zatrzymano prawo jazdy na moj wniosek. Od tamtej pory wierzyciel nie korzysta z funduszu. Dluznik ma dlug z tytulu fa. Przyszed sie spytac jak odzyskac prawo jazdy. Skoro juz od padziernika 2012 roku wierzycielka nie pobiera u nas to dluznik abysmy wystapili z wnioskiem o zwrot prawa jazdy do starosty powinien splacic wszystko, czy moze przez 6 miesiecy splacic w kwocie nie nizszej niż 50% kwoty biezaco ustalonych alimentów.
Jolcia

Napisano: 30 wrz 2015, 10:01

Nikt nie miał takiego przypadku??
Jolcia

Napisano: 30 wrz 2015, 10:15

Rano zadałam pytanie o bardzo podobnej sytuacji taką odpowiedź dostałam..

Witam,
Jestem nowa i mam wielki problem... Przyszedł do naszego ośrodka dłużnik z pytaniem kiedy wystąpimy z wnioskiem do Starostwa o oddanie mu prawo jazdy, bo już 6 miesiąc wpłaca 50% zasadzonych mu alimentów?
Moje pytanie czy tak poprostu mam wystąpic z takim wnioskiem? Czy nie liczy się to że oprócz tego ma dość pokaźne zadłużenie?? :o

margiii

Re: dłużnik chce prawo jazdy!!!???

Nieprzeczytany postautor: Gość » 30 wrz 2015, 8:23
Oddajesz prawko jeżeli: ustanie przyczyna zatrzymania / tzn. złożył oświadczenie majątkowe, udzielił wywiadu, jak trzeba to zarejestrował się w PUP, spłaca w ostatnich 6 miesiącach min. 50% zasądzonych alimentów. Zadłużenie nie ma znaczenia.

Gość
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Napisano: 30 wrz 2015, 17:10

I ja mam tak samo. Tylko, że Pan nic nie musi spłacać, bo dług wprawdzie jest, ale kwota bieżących alimentów wynosi "0", Pan spłaca "0" i jak się stawi na wywiad i te inne drobiazgi, to mu z uśmiechem oddamy prawo jazdy... ;)
kon

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x