wniosek rozpatrzony po 3 latach

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
olli
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

wniosek rozpatrzony po 3 latach

Post autor: olli »

wniosek przesłany do ROPS o zasiłek pielęgnacyjny, składała 3 lata temu matka, bo córka była niepełnoletnia,dzisiaj jest rozstrzygnięcie, część przyznał wojewoda, resztę mamyy przyznać my, dziewczyna jest już pełnoletnia, na kogo wydać decyzję, czy tylko na dziewczynę czy pisać, że jest reprezentowana przez matkę, czy w takich przypadkach wzywanie jeszcze do złożenia oświadczenia, że nic się nie zmieniło w sytuacji osoby? i wtedy kogo wzywać -córkę czy matkę?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: wniosek rozpatrzony po 3 latach

Post autor: Szarak »

Ja bym wydał decyzje na córkę.
olli
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: olli »

też mnie kusi tylko na córkę wydać, nie wiem tylko czy wzywać bo przecież może mieć swoje konto czy też, skoro nic nie zgłaszała przesyłać na podane konto
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

Decyzje na zasiłek pielęgnacyjny i fundusz alimentacyjny dla nieletnich, powinny być wydawane dla nieletnich z adnotacją, że są reprezentowani przez opiekuna. Skoro córka jest już pełnoletnia to moim zdaniem decyzję należy wydać na nią.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ODPOWIEDZ