Wniosek z Urzędu

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
joasia856
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe,stypendia oraz Karta Dużej Rodziny
Kontakt:

Wniosek z Urzędu

Post autor: joasia856 »

Witam mam pytanie,ma taką sytuację: Pan przyszedł do mnie 17 września że on chce stypendium, powiedziałam mu że wnioski były składane do 15 września i że już za późno. Na drugi dzień przyszedł jeszcze raz z awanturą twierdząc że on przychodził wcześniej do Ośrodka już w lipcu i nikt go nie poinformował o tym( ja zajmuję się stypendiami i nigdy go u mnie nie było). Poszedł z awanturą do Burmistrza, który powiedział nam że mamy udzielić mu pomocy. Wiem że można przyznać stypendium po terminie z Urzędu tylko nigdy tego nie robiłam. Kto wypełnia ten wniosek ten pan który u nas był czy Urząd? Czy w decyzji piszemy że to wniosek z Urzędu czy wzór decyzji jest taki jak u pozostałych wnioskodawców? Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.Pozdrawiam
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Wniosek z Urzędu

Post autor: mkaz »

my przyjmujemy wnioski po terminie ale żądamy uzasadnienia dlaczego jest spóźnienie. Najczęściej jest to zapomnienie (czyli nieuzasadniony przypadek) i wtedy piszemy decyzję, że jest to przyznanie z urzędu.
ODPOWIEDZ