Wniosek z Urzędu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe,stypendia oraz Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Wniosek z Urzędu
Witam mam pytanie,ma taką sytuację: Pan przyszedł do mnie 17 września że on chce stypendium, powiedziałam mu że wnioski były składane do 15 września i że już za późno. Na drugi dzień przyszedł jeszcze raz z awanturą twierdząc że on przychodził wcześniej do Ośrodka już w lipcu i nikt go nie poinformował o tym( ja zajmuję się stypendiami i nigdy go u mnie nie było). Poszedł z awanturą do Burmistrza, który powiedział nam że mamy udzielić mu pomocy. Wiem że można przyznać stypendium po terminie z Urzędu tylko nigdy tego nie robiłam. Kto wypełnia ten wniosek ten pan który u nas był czy Urząd? Czy w decyzji piszemy że to wniosek z Urzędu czy wzór decyzji jest taki jak u pozostałych wnioskodawców? Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wniosek z Urzędu
my przyjmujemy wnioski po terminie ale żądamy uzasadnienia dlaczego jest spóźnienie. Najczęściej jest to zapomnienie (czyli nieuzasadniony przypadek) i wtedy piszemy decyzję, że jest to przyznanie z urzędu.
Oprócz Wniosek z Urzędu - Stypendia przeczytaj również:
Wezwanie o uzupełnienie dokumentów
Zasiłek szkolny
Działalność gospodarcza ale za sierpień dochód zerowy
Alimenty dorosłego dziecka a wnioski rodzeństwa
Czy wliczamy zaległe alimenty do dochodu?
Czy odliczacie alimenty
Stypendium sportowe-czy wliczać?
wzór decyzji za ix-xii na niepełny okres np do listopada z uwagi na brak srodków
dochody z działalności
Program sygnity- Stypendia
Dochód z gospodarstwa - stypendium 2020/2021
Skład rodziny jak w pomocy społecznej czy w świadczeniach rodzinnych?
dec. odmowna
Jak policzyć dochód rodziny???
dochód z tarczy antykryzysowej czy wliczamy?
Pełnoletni uczeń - czy może być bezrobotny