wniosek złożony w kwietni a skreślenie z listy uczniów
-
- Referent
- Zajmuję się: fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
wniosek złożony w kwietni a skreślenie z listy uczniów
pełnoletnia osoba uprawniona złożyła w kwietniu 2021 r. wniosek na fa. W czasie weryfikacji w MEN SIO wyszło ze nauka trwała do 04.05.2021 po kontakcie ze szkoła wyszło ze została 04.05.2021 skreslona z listy uczniów. co w takim przypadku przyznac jej tylko na kwiecien maj ale na jakiej podstawie prawnej?
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Re: wniosek złożony w kwietni a skreślenie z listy uczniów
Ja bym chyba jeszcze ustaliła od kiedy nie była uczniem. Możliwe, ze skreślenie jej w dniu 04.05.2021r. było tak zrobione, gdyż był to pierwszy pracujący dzień maja. Np. 30.04.2021 była uczniem, nie powinna być od 1 maja, ale pierwszy dzień kiedy szkoła pracowała to 4 maja zatem dopiero w tym dniu formalnie mogli ją skreślić.
art. 9 bo mówi, że pow 18 musi się uczyć w szkole lub studiować
art. 9 bo mówi, że pow 18 musi się uczyć w szkole lub studiować
-
- Referent
- Kontakt:
gdyby była data 30.04 to moim zdaniem to tylko za kwiecen nalezne FA. a że wykreslona nawet po wolnych dnaich ale juz w maju to za mja sie nalezy/ świdczenie z fa nie jest dzielone/. Tylko na jkiej podstawie przyznac na dwa miesiace, chyba pownno byc do 30.09 taj kjak wnioskowała w czerwcu wszczecie i uchelnei decyzji czy nie tak?
-
- Referent
- Kontakt:
Piszesz, że złożyła wniosek w kwietniu 2021r. czyli na jakiej podstawie chcesz przyznawać do 30.09. skoro już wiesz ze się nie uczy?
Chyba, ze miała wydaną decyzję wcześniej (bo piszesz też, że wnioskowała w czerwcu i chcesz robić wszczęcie i uchylenie?
To jak to jest: złożyła w kwietniu i dopiero robisz decyzję przyznającą, czy miała wydaną decyzję wcześniej a teraz skoro się nie uczy to chcesz ja uchylić?
Chyba, ze miała wydaną decyzję wcześniej (bo piszesz też, że wnioskowała w czerwcu i chcesz robić wszczęcie i uchylenie?
To jak to jest: złożyła w kwietniu i dopiero robisz decyzję przyznającą, czy miała wydaną decyzję wcześniej a teraz skoro się nie uczy to chcesz ja uchylić?
-
- Referent
- Kontakt:
do marca reprezentowała ja matka ale matka przeprowadzila sie wiec uchylono decyzje. A dla pełnoletniej uprawnionej nadal jestesmy OWW
-
- Referent
- Kontakt:
Czyli jeśli pełnoletnia złożyła wniosek w kwietniu ja bym przyznała za miesiące za które jej przysługuje a na pozostałe dala odmowę z powodem, że nie kontynuuje nauki.
Oprócz wniosek złożony w kwietni a skreślenie z listy uczniów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłużnik alimentacyjny
Pytanie dot. FA i dłużnika
Zmiana składu rodziny a zł za zł
Żak Liceum ogólnoksztalcące dla dorosłych
Piecza zastępcza, jakie działania wobec dłużnika
Decyzja za uchylającego się, a 0,13 gr DŁUGU
Decyzja... za uchylającego się- podstawa prawna
weterani prosze o pomoc
Uzysk z dodatku aktywizacyjnego?
Nowy dziennik
Wpłata od komornika po śmierci dłużnika
tytuł wykonawczy