wnioskek od wierzycielki,która nie pobiera świadczeń - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 14:59

dostałam wniosek przekazany zawiadomieniem o przekazniu z innej gminy od wierzycielki, która nie dostała świadczen z fa na dziecko,z powodu przekroczenia kryterium. Zrobiłam całe postępowanie w stosunku do dłuznika. pytanie- informuje komornika o efektach, organ wierzycielki, ale czy samą wierzycielkę?/ skroro defacto ona ten wniosek złozyła? (ciągle dzwoni i dopytuje jak wygląda sytuacja i kiedys dostanie na piśmie odpowiedż na swój wniosek). W sumie w ustawie słowa nie ma,że ją mam informować o czymkolwiek, choć z drugiej strony stroną w sprawie jest. jakieś pomysły?
........anka

Napisano: 29 kwie 2015, 15:15

moim zdaniem, ona powinna dopytywać się w OWW -tam złożyła wniosek o wszczęcie postępowania ...
ew@1

Napisano: 30 kwie 2015, 7:44

ja miałam podobną sytuację w zeszłym okresie i w tym
z tym że wierzycielka złożyła wniosek w swojej gminie oni przesłali do nas
no i koleżanka która wtedy mnie zastępowała przeprowadziła postępowanie napisała info do komornika gminy i do Pani
a Pani złożyła wniosek do prokuratury w związku z niedopełnieniom przez nas obowiązku sprawa była umorzona ale Pani wskazywała że powinniśmy kasę jej ściągnąć że dłużnik ma lewe orzeczenie że nie choruje itp itd było ciekawie w tym roku chyba odpuściła po naszej informacji
asiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x