wnioskodawca nie mieszka - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 16 lis 2015, 16:28

Ludzie ogarnijcie się wreszcie co niektórzy z nas chcą wam pewne rzeczy wytłumaczyć jak postępować w danej sytuacji uświadomić że w każdej sytuacji jest jeszcze drugie dno (jak to PCW chciało uczynić) a wy co gotowca chcecie ? mam nadzieje że swoją wypłatą również się z nami podzielicie co?
nie nie dziwcie się że mi się aż olej pod frytkami gotuje :x
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 10:19

hola...nie chcesz gotowca zamieszczac...nie zamieszczaj...nikt Ci nie każe :) Ja chcialam sie jedynie upewnic w swych watpliwosciach...bo naczytalam sie roznych orzeczen sadowych...i to co Wy piszecie nie jest wcale takie pewne, jak uwazasz:) po to myslalam jest te forum...na ktore raczej sporadycznie zagladam...bo czytajac niektore wypowiedzi...to faktycznie...lepiej sie nie odzywac. Nie ma co obrazac kogos.A kazdy ma prawo do watpliwosci.A nie chcesz odpowiadac na czyjes pytanie...bo uwazasz za glupie...po prostu lepiej nic nie pisz. Dziękuję.
:-)

Napisano: 18 lis 2015, 19:13

Nie kłóćmy się i kończmy ten wątek
ziutka24 pisze:Czy macie może wzór decyzji na taką okoliczność?
Jakoś ciężko o wzór. Na otarcie łez w takiej sytuacji ja ośmielam się zaproponować jak niżej.

Na podstawie art.7 ust.3 pkt 2 ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz.U. Nr 71, poz.734 z późn. zm.) zwanej dalej „ustawą”, oraz art.104 Kpa., po rozpatrzeniu wniosku złożonego .....r. Wójt Gminy ... odmawia przyznania dodatku mieszkaniowego Panu/i ... , zam. w ... przy ul. ... m. ...
Uzasadnienie.
Zgodnie z art.7 ust.3 pkt 2 ustawy właściwy organ odmawia przyznania dodatku mieszkaniowego, jeżeli w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustali, że faktyczna liczba osób wspólnie stale zamieszkujących i gospodarujących z wnioskodawcą jest mniejsza niż wykazana w deklaracji o dochodach gospodarstwa domowego. Po otrzymaniu wniosku Pan/i ... wójt przeprowadził wywiad środowiskowy, w którym ustalił, że faktyczna liczba stale zamieszkujących osób wynosi ... czyli mniej niż wykazano w deklaracji. Mając powyższe na uwadze należało postanowić jak w sentencji.
Od niniejszej decyzji służy odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ... za pośrednictwem organu, który wydał decyzję w terminie 14 dni licząc od dnia jej doręczenia.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2015, 10:37

faktyczna liczba osób wspólnie stale zamieszkujących i gospodarujących z wnioskodawcą jest mniejsza ...ja to rozumiem doskonale...tylko ten wątek z wnioskodawcą mnie ...bo wnioskodawcy nie ma...:) tylko o to mi chodzi. Pewnie można to podciągnąć ogólnie...tylko czy autor miał na myśli tylko osoby mieszkające z wnioskodawcą,czy wnioskodawcę też :) Może wtedy zapis byłby .... faktyczna liczba osób wspólnie stale zamieszkujących i gospodarujących ...jest mniejsza...może się czepiam....może za bardzo wnikam...ale tak mnie jakoś to zastanowiło. Dziękuję.

Napisano: 19 lis 2015, 20:48

Zastanowił mnie ten post, jeszcze raz patrzę w przepis i nadal widzę szkolne zadanie i szkolną odpowiedź: z wnioskodawcą nikt tu nie mieszka ani gospodaruje. Jeśli już ktoś, to BEZ wnioskodawcy.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 lis 2015, 10:18

nie rozumiemy się...:) przeciez gdyby na wywiadzie byl wnioskodawca a liczba jego rodziny okazałaby się mniejsza niz w deklaracji to przedstawil...to ok. ...np wpisał corke...a okazalo sie,ze corka z nim nie mieszka. Wtedy to jest jasne. A tu...corka jest...lecz nie ma tytułu prawnego do lokalu...zaś nie ma Wnioskodawcy, który tytuł prawny ma. Wiem,ze liczba osob jest mniejsza...nie chodzi tu o matematykę jak to przedstawiasz...lecz zastanowienie nad właściwym artykułem. Dziękuję:)

Napisano: 21 lis 2015, 22:05

Właściwy? Skoro nikt tu nie podał lepszego, to wychodzi na ten:
PCW pisze:przepis 7.3.2
. Że nie ma tam wyrazu „artykuł”? No już jest: art.7 ust 3 pkt 2 ustawy ;)
Nie rozumiem dlaczego niby nie pasuje do omawianego przypadku, ponieważ jednak to nie jest mój problem, to nie muszę rozumieć.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2015, 15:54

nie chodziło mi o to,że nie było zapisanego słowa "artykuł"...wiem jak czytać 7.3.2. :) pewnie można ten artykuł zastosować,nie mówię że nie...podzieliłam się tylko swoimi wątpliwościami, gdyż brak jest wnioskodawcy w gospodarstwie domowym.... Ale widzę,że nie ma sensu bo wyszłam na niezbyt kumatą:) Dziękuję jednak za wypowiedź.

Napisano: 25 lis 2015, 21:51

Zgłoszone wątpliwości były bardzo sensowne, naprawdę. Szkoda jedynie, że nikt więcej nie przyłączył się do dyskusji, może czuli się jeszcze mniej ... (mój poprzedni post był po części próbą sprowokowania wypowiedzi).
Ostatnio zmieniony 26 lis 2015, 22:08 przez PCW, łącznie zmieniany 1 raz.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2015, 13:00

Byłam grzeczna i podziękowałam ...cóż mogę więcej...

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x