Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania

Post autor: kamos90 »

Witam serdecznie, wpłynął do mnie wniosek o przyznanie DM, ale mam pewne wątpliwości, otóż ów Pan pobiera zasiłek stały z innego OPS gdyż przedstawił mi takowe zaświadczenie co już wzbudziło moja wątpliwość, dodatkowo dzisiaj otrzymałem od tego OPS wniosek o udostępnienie danych z zapytaniem czy ten Pan pobiera DM od grudnia 2018 roku do dnia dzisiejszego ale w tym wniosku zaznaczono, że toczy się postępowanie o przyznanie zasiłku stałego z uwagi na to że dostarczył nowe orzeczenie o niepełnosprawności, dodatkowo do gospodarstwa jest dopisany syn który faktycznie mieszka w miejscowości w gdzie jest składany wniosek. moje zapytanie jest takie, czy wezwać wnioskodawcę do złożenia wyjaśnienia, czy po prostu na podstawie tych dokumentów wydać decyzję i zakończyć tą sprawę.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania

Post autor: Krwawa »

Sprawa wymaga wyjaśnienia, więc ja bym wezwała pana. Wcześniej zadzwoniłabym do tamtego OPS i zasięgnęła języka, jak to u nich prezentuje się sytuacja z tym panem.
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Re: Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania

Post autor: kamos90 »

ok przy wezwaniu powołam się na artykuł 4 ustawy o dodatkach mieszkaniowych :)
ODPOWIEDZ