Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania
Witam serdecznie, wpłynął do mnie wniosek o przyznanie DM, ale mam pewne wątpliwości, otóż ów Pan pobiera zasiłek stały z innego OPS gdyż przedstawił mi takowe zaświadczenie co już wzbudziło moja wątpliwość, dodatkowo dzisiaj otrzymałem od tego OPS wniosek o udostępnienie danych z zapytaniem czy ten Pan pobiera DM od grudnia 2018 roku do dnia dzisiejszego ale w tym wniosku zaznaczono, że toczy się postępowanie o przyznanie zasiłku stałego z uwagi na to że dostarczył nowe orzeczenie o niepełnosprawności, dodatkowo do gospodarstwa jest dopisany syn który faktycznie mieszka w miejscowości w gdzie jest składany wniosek. moje zapytanie jest takie, czy wezwać wnioskodawcę do złożenia wyjaśnienia, czy po prostu na podstawie tych dokumentów wydać decyzję i zakończyć tą sprawę.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania
Sprawa wymaga wyjaśnienia, więc ja bym wezwała pana. Wcześniej zadzwoniłabym do tamtego OPS i zasięgnęła języka, jak to u nich prezentuje się sytuacja z tym panem.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania
ok przy wezwaniu powołam się na artykuł 4 ustawy o dodatkach mieszkaniowych 

Oprócz Wnioskodawca przebywa w innym miejscu zamieszkania - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Prośba o pomoc przy wyliczeniu dochodu
Decyzja o waloryzacji emerytury
wydanie decyzji a wypłata dodatku mieszkaniowego
Ilość osób w rodzinie A dochód
Jaki policzyć dochód z zaświadczenia od pracodawcy?
dodatek mieszkaniowy a wydatki na mieszkanie
Czy DM i ryczałt wypłaca się zawsze wnioskodawcy ???
Zmiana kwoty czynszu od lipca 2019 a wniosek złożony w IV 20
Jaką kwotę uwzględnić za marzec?
1000 zł zwrotu czy odliczamy?
Zaświadczenie o dochodach w EURO
wliczanie specjalnego zasiłku opiekuńczego i skł zdrowotnej
Cena za kWh pomóżcie przy wyliczeniu
Źle wystawione zaświadczenie o dochodach
Toaleta poza lokalem mieszkalnym
Czy wliczam do dochodu świadczenie na pokrycie kosztów utrzy