wnosek na za w październiku
wnosek na za w październiku
Co z wniooskiem na za, który wpłynął od komornika 30.10.? Rozpatrzyć czy umorzyć postepowanie?
Re: wnosek na za w październiku
rozpatrzyć i przyznać zgodnie z art. 41 ustawy o pomocy...... mój mecenas tak nam opiniuje decyzję i nakazuje płacić i płacę miałam dwie osoby.
ja bym nie płaciła. Art 41 mówi o prawie do zaliczki, które powstało przed wygaśnięciem ustawy, czyli chodzi już o stan po wydaniu decyzji przyznającej. Wniosek złożony u komornika, który nie został rozpatrzony przez organ właściwy wierzyciela zanim nie wygasła ustawa nie daje prawa do zaliczki.
ja też płacę-moja kierowniczka przyniosła informacjię ze szkolenia,ze należy płacić- art.41 FA
ja też mam taki przypadek, należy wypłacić ponieważ wniosek wierzycielka składa do komornika, mogła ona go złożyć 30 września i wtedy komornik nie zdążyłby nam przesłać , a my tym samym wydać decyzji i wypłacić. W podstawie prawnej należy powołać się na art. 41 FA w związku z art. z ZA, patrzcie też na wzór sprawozdania - tam trzeba ująć zaliczki wypłacone do grudnia
Jeżeli wniosek do komornika sądowego wpłynął co najmniej 1.10.2008r. należy wydać decyzję o umorzeniu postępowania administracyjnego.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeżeli wniosek wpłynął do kmornika do dnia 30.09.2008 r. to należy przyznać ZA i wypłacić ale jeżeli wpłynął po tej dacie to umorzenie
Kasia
Oprócz wnosek na za w październiku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
egzekucja bezskuteczna
certyfikat dostępu do informacji
Do TOMA i YOSEMITA i innych !! BŁAGAM Pomóżcie - zaliczka a wyrok uchylający obowiązek alimentacyjny
obowiazek alimentacyjny nie istnieje!!
szkolenia:Wydawanie decyzji w sprawie świadczeń rodzinnych z uwzględnieniem zmian wynikających z nowelizacji ustawy z dnia 17 ..
proszę o pomoc
jak to robicie?
rozliczenie ZA
do neli
nela podpowiedz
odebranie zaliczki alimentacyjnej
Do Nela ! - prosze Cie pomoż mi
nienaleznie pobrane
Nadpłata zaliczki
zameldowanie - dod. na zamieszkanie
0,27 zł