wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Nick1

wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem

Post autor: Nick1 »

Mam pytanie: Pan ma Troje niepełnoletnich dzieci, w tym jednego chłopca z poprzedniego związku a dwoje dziewczyn z obecnego związku partnerskiego. Chłopiec nie mieszka z nim, ale rozumiem że we wniosku ma go wpisac . wpisuje dzieci plus ojca do systemu Ri KDR i karty zamiawiam dla ojca plus dwóch córek. a co z synem? "wisi" mi w programie bez zamówienia karty dla niego?

matka chłopca nie ma więcej dzieci, więc nie będzie wnioskowała o karte dla niego.
Bardzo proszę o odpowiedź
Nick1

Re: wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem

Post autor: Nick1 »

rozumiem że nie występuje w mojej gminie na chłopca, chodzi mi o program KDR czy nie będzie "wołał" o wydanie kart?
frogi

Re: wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem

Post autor: frogi »

W RI KDR istnieje taka możliwość by przy tym chłopcu zaznaczyć - bez karty. I wtedy zamawiasz tylko trzy i nic Ci nie zostanie w systemie bez zamówienia.

Ten chłopiec tez ma prawo do KDR. Jego ojciec musi się udać do urzędu gminy w miejscu zamieszkania jego syna. i tam złożyć wniosek na kartę dla syna, wpisując dodatkowo córki, aby pokazać, ze jest ojcem trójki dzieci.
ODPOWIEDZ