Mam pytanie: Pan ma Troje niepełnoletnich dzieci, w tym jednego chłopca z poprzedniego związku a dwoje dziewczyn z obecnego związku partnerskiego. Chłopiec nie mieszka z nim, ale rozumiem że we wniosku ma go wpisac . wpisuje dzieci plus ojca do systemu Ri KDR i karty zamiawiam dla ojca plus dwóch córek. a co z synem? "wisi" mi w programie bez zamówienia karty dla niego?
matka chłopca nie ma więcej dzieci, więc nie będzie wnioskowała o karte dla niego.
Bardzo proszę o odpowiedź
wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem
Re: wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem
rozumiem że nie występuje w mojej gminie na chłopca, chodzi mi o program KDR czy nie będzie "wołał" o wydanie kart?
Re: wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem
W RI KDR istnieje taka możliwość by przy tym chłopcu zaznaczyć - bez karty. I wtedy zamawiasz tylko trzy i nic Ci nie zostanie w systemie bez zamówienia.
Ten chłopiec tez ma prawo do KDR. Jego ojciec musi się udać do urzędu gminy w miejscu zamieszkania jego syna. i tam złożyć wniosek na kartę dla syna, wpisując dodatkowo córki, aby pokazać, ze jest ojcem trójki dzieci.
Ten chłopiec tez ma prawo do KDR. Jego ojciec musi się udać do urzędu gminy w miejscu zamieszkania jego syna. i tam złożyć wniosek na kartę dla syna, wpisując dodatkowo córki, aby pokazać, ze jest ojcem trójki dzieci.
Oprócz wpisanie dziecka do RI KDR które nie mieszka z ojcem - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Rodzina wielodzietna - najstarszy syn przerwał studia
kujawsko-pomorskie sprawozdanie
zawikłana sprawa pomocy
Potwierdzenie odbioru
sprawozdanie
Formularz sms
inny adres w dowodzie a inny we wniosku
ola
Jak długo czekacie?
co dołączać do wniosku- akty pilne
dec. odmowna KDR
studen a ważność karty