Wspólne gospodarstwo domowe??? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 sie 2017, 10:05

Mam rodzinę, która mieszka w dwóch sąsiadujących mieszkaniach razem płaca za rachunki, gotują wspólne obiady, robią wspólne zakupy etc. Czy mogę potraktować ich jako wspólne gospodarstwo domowe? Czy ktoś spotkał się z takim wyrokiem ?
Oossiiaa
Praktykant
Od: 03 lip 2014, 8:52
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2017, 11:42

wspólne liczniki mają? Odrębne kuchnie, łazienki? A jak rodzina to widzi? Składają Ci jeden wspólny wniosek? Wszystko zależy jak oświadczą.
mikannn
Referent
Od: 17 mar 2017, 15:01
Zajmuję się: PS

Napisano: 17 sie 2017, 12:08

Oświadczają, że wspólnie gospodarują i matka tylko tymczasowo ze względów zdrowotnych przebywa w innym mieszkaniu - szukam wyroków dot. wspólnego gospodarowania osób nie zamieszkujących wspólnie, ktoś coś?
Oossiiaa
Praktykant
Od: 03 lip 2014, 8:52
Zajmuję się:

Napisano: 23 sie 2017, 8:10

2 mieszkania i wspólne gospodarstwo? Pierwsze słyszę. Ale sama jestem ciekawa innych wypowiedzi, bo dla mnie to dziwne.A dlaczego im zależy na tym, żeby uznać ich za wspólne? Bo jakby uznać, to wtedy innych też (zamieszkujących nie koło siebie) można by było uznać, bo dlaczego nie, jak oświadczą?
Mirabelka
Referent
Od: 19 cze 2017, 16:34
Zajmuję się: PS

Napisano: 23 sie 2017, 9:08

jeżeli razem płaca za rachunki, gotują wspólne obiady, robią wspólne zakupy etc., i dzieli ich tylko ściana to OK. wspólne gospodarowanie to właśnie to co opisałaś. znacznie gorzej jest kiedy wspólnie zamieszkujący i robiący wspólnie to co opisałaś deklarują odrębne gospodarstwa :shock:
wiejskigopsiak
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 sie 2017, 11:45
Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x