Hej
Pan złożył wniosek o DM, jest to wspólnota mieszkaniowa.Wspólnota wystawiła rozliczenie za dany miesiąc z wydatkami jakie są. Zawarte w nich jest m.in fundusz remontowy, eksploatacja. Czy to wliczam w wydatki na mieszkanie???
Podpowiedzcie mi jeszcze co z energa bo znikła mi opcja i nie moge wprowadzić kilowatów.
Dziękuje z góry za pomoc
wspólnnota mieszkaniowa
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,DM,KDR,CZP,
- Kontakt:
-
- Referent
- Kontakt:
Re: wspólnnota mieszkaniowa
hej
Jest ktoś kto pomoże??
Jest ktoś kto pomoże??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Fundusz remontowy oraz eksploatacje bierze się pod uwagę jako wydatkijusia2001 pisze: 08 cze 2022, 12:22 Hej
Pan złożył wniosek o DM, jest to wspólnota mieszkaniowa.Wspólnota wystawiła rozliczenie za dany miesiąc z wydatkami jakie są. Zawarte w nich jest m.in fundusz remontowy, eksploatacja. Czy to wliczam w wydatki na mieszkanie???
Podpowiedzcie mi jeszcze co z energa bo znikła mi opcja i nie moge wprowadzić kilowatów.
Dziękuje z góry za pomoc
A z energią to nie wiem o co chodzi...
-
- Referent
- Kontakt:
hejka czy u Was w programie SYGNITY tez nie ma opcji wprowadzenia energii???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
pracuje na RESPONSjusia2001 pisze: 28 cze 2022, 12:36 hejka czy u Was w programie SYGNITY tez nie ma opcji wprowadzenia energii???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR DM DE
- Kontakt:
A jeżeli ktoś wynajmuje, płaci czynsz za wynajem no i oczywiście wydatki do wspólnoty. czy w takim przypadku do wydatków wliczam czynsz za wynajem i opłatę eksploatacyjną?????
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Czynsz za wynajem, jeśli jest to czynsz "kieszonkowy" to porównujesz stawkę jaka obowiązuje w gminie, czyli metry mieszkania razy kwota za metr w gminie, opłatę eksploatacyjną wliczasz do wydatków. aczkolwiek sprawdź czy trzeba to porównać z stawką gminną, jeśli taka jest.JaGo pisze: 29 cze 2022, 8:26 A jeżeli ktoś wynajmuje, płaci czynsz za wynajem no i oczywiście wydatki do wspólnoty. czy w takim przypadku do wydatków wliczam czynsz za wynajem i opłatę eksploatacyjną?????
Oprócz wspólnnota mieszkaniowa - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
WLICZAMY_NIE WLICZAMY do dochodu
odszkodowanie - wliczamy?
dochód z działalności-ryczałt
dokument potwierdzający opłaty
rodzicielskie świadczenie uzupełniające
wzór decyzji
wynajmujący czy zarządca?
Obliczanie dodatku
od kiedy DM
zmiana niektórych ustaw wspierających poprawę warunków mieszkaniowy projekt z 1 czerwca 2022
ukraina
Przekroczona powierzchnia
zasiłek rehabilitacyjny wlicza się do dochodu przy obliczaniu dodatku mieszkaniowego ?
kwota DM większa niż wydatki
Miejsce nauki
Ryczałt 15% od 2022 roku