wynajmujący czy zarządca?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
wynajmujący czy zarządca?
Kto w końcu ma potwierdzić dane we wniosku? Jest najem od osoby prywatnej i to z tą osobą najemca się rozlicza. A potem, w razie przyznania dodatku, do ktorego z nich go przekazywać - wynajmującego czy zarządcy
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: wynajmujący czy zarządca?
jeśli wniosek potwierdzi właściciel lokalu...wtedy wysyłasz dodatek na jego konto i to on jest zarządcą...u mnie dodatki idą do zarządcy (np spółdzielni) też przy lokalach wynajmowanych...zarządca potwierdza bez problemu i właściciel też się zgadza...natomiast ostatnio czytałam w lexie...że gdy się wynajmuje lokal...właściciel lokalu wniosek potwierdza i do niego przelewa się dodatek...on też jest odpowiedzialny za zaległościWikkaa pisze: 09 cze 2022, 12:59 Kto w końcu ma potwierdzić dane we wniosku? Jest najem od osoby prywatnej i to z tą osobą najemca się rozlicza. A potem, w razie przyznania dodatku, do ktorego z nich go przekazywać - wynajmującego czy zarządcy

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Czytałam to samo co "uśmieszek". Robię też tak samo jak "uśmieszek". Dopiero, gdy nie ma zarządcy zewnętrznego to przekazuję właścicielowi.
Myśle, że w obydwu przypadkach nie ma błędu.
U mnie z reguły najem prywatny potwierdza właściciel mieszkania i to jemu przelewam dodatki.
U mnie z reguły najem prywatny potwierdza właściciel mieszkania i to jemu przelewam dodatki.
Oprócz wynajmujący czy zarządca? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wydatki poniesione ?
informacja do zarządcy
WLICZAMY_NIE WLICZAMY do dochodu
odszkodowanie - wliczamy?
dochód z działalności-ryczałt
dokument potwierdzający opłaty
rodzicielskie świadczenie uzupełniające
wzór decyzji
Obliczanie dodatku
wspólnnota mieszkaniowa
od kiedy DM
zmiana niektórych ustaw wspierających poprawę warunków mieszkaniowy projekt z 1 czerwca 2022
ukraina
Przekroczona powierzchnia
zasiłek rehabilitacyjny wlicza się do dochodu przy obliczaniu dodatku mieszkaniowego ?
kwota DM większa niż wydatki