Napisano: 08 gru 2014, 13:47
Dziękuję Janie za szczerą odpowiedź!!! Właśnie takie głosy słyszymy wszyscy - taką miarą jak Twoja i Twoich znajomych jesteśmy oceniani. Przykre to jest!!! Bo nasza pensja około 2 tys. zł netto podzielona przez 30 dni w miesiącu i 24 godzin doby (tyle czasu pracujemy daje około 2,78 zł/godz. Hmm... a jednak są tacy, którzy chcą to robić. W kwestii wyjaśnienia oprócz 9-osobowego busa mamy jeszcze dwa inne busy i 7-osobowy samochód osobowy. Czy chcę dorobić się na dzieciach - otóż NIE!!! Oprócz wychowywania obecnie siedmiorga dzieci pracuję na etat w służbach mundurowych (na kierowniczym stanowisku) i nie narzekam na wysokość zarobków, a ponad to gwarantuję, że moja pensa starcza na utrzymanie mojej rodziny. Dodatkowo mąż prowadzi działalność, więc dorabiać na dzieciach się nie potrzebuję. Takie argumenty, które przedstawiasz znam aż nadto dobrze, pomimo to dziękuję za Twój głos. Czekałam raczej o głosy merytoryczne, wyjaśnienie podstaw obawy ze strony PCPR, że dana rodzina nie poradzi sobie z większą liczbą dzieci itp.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich obrońców rodzin zastępczych. A swoją drogą TV rzeczywiście rozdmuchuje tylko sprawy negatywne, a dlaczego nie pokażą tych rodzin, które funkcjonują prawidłowo, w których dzieci są szczęśliwe, a co więcej mówią do swoich opiekunów "mamo", "tato", pomimo kontaktu z rodzicami biologicznymi - są takie rodziny i myślę, że w większości - tylko to zwyczajnie nie przyciągnęłoby uwagi. Jeszcze ra dziękuję i życzę wszystkim spokojnego tygodnia pracy!!!