Witam
Mam następujący problem. Jeden z wnioskodawców zawsze opłaca z opóźnieniem i dodatek miał od 1.03 do 30.08. Za marzec i kwiecień wystąpiła niedopłata o czym zostałem poinformowany przez zarządcę. Nastąpiło wstrzymanie. Po 2 miesiącach otrzymałem pismo od zarządcy, że uregulował za marzec i kwiecień, ale wystąpiła niedopłata za maj i czerwiec, więc wznowiłem i ponownie wstrzymałem. Identycznie było w lipcu i sierpniu (za które wnioskodawca ma obecnie wstrzymane wypłaty). Decyzja jak wiadomo wygasła z końcem sierpnia.
Czy za te ostatnie 2 miesiące też przysługuje wypłata wnioskodawcy jeżeli ureguluje w ciągu 3 miesięcy od wydania decyzji wstrzymującej, czy środki za lipiec i sierpień przepadają z dniem wygaśnięcia decyzji pierwotnej?
i drugie pytanie
Problem dotyczy również informacji o wystąpieniu zaległości, ale tu problem jest następujący.
Wnioskodawcy decyzja wygasła w październiku i ostatnim dniem wypłat tej decyzji był 10.10.2014, a zawiadomienie o wystąpieniu zaległości otrzymałem dopiero 14 października, czyli po ostatnich wypłatach.
Co w takim przypadku zrobić?
Wstrzymać nie bardzo jest co, bo wszystkie pieniądze już przelane.
Czy powinienem tylko zawiadomić zarządcę, że nie ma już czego wstrzymywać, czy mimo wszystko wydać decyzję wstrzymującą?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam