wstrzymanie decyzji
wstrzymanie decyzji
mam prośbę może mi ktoś przesła decyzje wstrzymującą posiłki w szkole bo dziecko nie chce jeść
Re: wstrzymanie decyzji
Świadczenie w formie posiłków w szkole to świadczenie niepieniężne.
Wstrzymać można tylko wypłatę świadczenia pieniężnego, np. zasiłku stałego lub okresowego.
Najlepiej poprosić opiekuna prawnego dziecka o to, aby zrezygnował z tej formy pomocy - wówczas wydasz decyzję uchylającą z art. 155 kpa.
W innym przypadku należy z urzędu wszcząć postępowanie administracyjne w sprawie zasadności przyznanej pomocy, wysłać to do strony postępowania a następnie w rozmowie ze stroną ustalić czy dziecko dalej je obiady (wtedy postępowanie umarzasz bo jest bezprzedmiotowe i decyzja o posiłkach dalej trwa) czy strona rezygnuje (wtedy uchylasz decyzję).
Pozdro
Wstrzymać można tylko wypłatę świadczenia pieniężnego, np. zasiłku stałego lub okresowego.
Najlepiej poprosić opiekuna prawnego dziecka o to, aby zrezygnował z tej formy pomocy - wówczas wydasz decyzję uchylającą z art. 155 kpa.
W innym przypadku należy z urzędu wszcząć postępowanie administracyjne w sprawie zasadności przyznanej pomocy, wysłać to do strony postępowania a następnie w rozmowie ze stroną ustalić czy dziecko dalej je obiady (wtedy postępowanie umarzasz bo jest bezprzedmiotowe i decyzja o posiłkach dalej trwa) czy strona rezygnuje (wtedy uchylasz decyzję).
Pozdro
Re: wstrzymanie decyzji
mam prośbę możesz mi wrzucić decyzję uchylającą- będę bardzo wdzięczna [email protected]
Oprócz wstrzymanie decyzji - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Wniosek
Utrata dochodu-jakie dokumenty
Pomocy bo nie umiem
500plus i utrata dochodu
500+ a mieszkania
Ubezpieczenie zdrowotne
czy przysługuje zasiłek stały
Do kiedy jest Program POPŻ?
zasiłek stały po utracie świadczenia pielęgnacyjnego
usługi opiekuńcze - Pomocy
sprawozdania za I kwartał