Wstrzymanie dodatku mieszakniowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 gru 2015, 14:56

Mam prośbę o wzór decyzji o wstrzymaniu wypłaty dodatku mieszkaniowego, gdyż wnioskodawca nie opłaca w okresie 2 miesięcy czynszu. Jeszcze nie wydawałem takiej decyzji. Proszę o pomoc.
Zbigniew1

Napisano: 03 gru 2015, 15:25

Najpierw wszczęcie postępowania do strony a po 7 dniach od odebrania, decyzja wzór poniżej:

Na pod­sta­wie art. 7 ust. 11, art. 8 ust. 4 usta­wy z dnia 21 czerw­ca 2001 r. o do­dat­kach miesz­ka­nio­wych (Dz. U. z 2013 r. poz. 966 z późn. zm. ), Roz­po­rzą­dze­nia Rady Mi­ni­strów z dnia 28 grud­nia 2001 r. w spra­wie do­dat­ków miesz­ka­nio­wych (Dz.U. Nr 156 poz. 1817 oraz Dz. U. z 2005 r. Nr 131 poz. 1094), Roz­po­rzą­dze­nie Mi­ni­stra Trans­por­tu, Bu­dow­nic­twa i Go­spo­dar­ki Mor­skiej (Dz.U. z 2013 r. poz. 589) w związ­ku z art. 104 usta­wy z dnia 14 czerw­ca 1960 r. Ko­deks Po­stę­po­wa­nia Ad­mi­ni­stra­cyj­ne­go (tekst jed­no­li­ty: Dz.U. z 2013 r. poz. 267 z późn. zm.)

PO­STA­NA­WIAM

wstrzy­mać re­ali­za­cję de­cy­zji Kie­row­ni­ka Ośrod­ka Po­mo­cy Spo­łecz­nej w ........................ Nr ......................................... z dnia ..................................

UZA­SAD­NIE­NIE

De­cy­zją Kie­row­ni­ka Ośrod­ka Po­mo­cy Spo­łecz­nej w ........................Nr .............................z dnia ...............................przy­zna­no Pan/i świad­cze­nie w for­mie do­dat­ku miesz­ka­nio­we­go na okres od...........................do ............................w kwo­cie ...............................zł mie­sięcz­nie.
W dniu ............. do tut. Ośrod­ka wpły­nę­ło pismo nr ........................ z dnia .................. in­for­mu­ją­ce, iż wy­stą­pi­ły u Pan/i za­le­gło­ści, obej­mu­ją­ce pełne pięć mie­sią­ce.
Zgod­nie z art. 7 ust. 11 w/w usta­wy w wy­pad­ku stwier­dze­nia, że osoba, któ­rej przy­zna­no do­da­tek miesz­ka­nio­wy, nie opła­ca na bie­żą­co na­leż­no­ści za zaj­mo­wa­ny lokal miesz­kal­ny, wy­pła­tę do­dat­ku miesz­ka­nio­we­go wstrzy­mu­je się, w dro­dze de­cy­zji ad­mi­ni­stra­cyj­nej, do czasu ure­gu­lo­wa­nia za­le­gło­ści. Je­że­li ure­gu­lo­wa­nie za­le­gło­ści nie na­stą­pi w ciągu 3 mie­się­cy od dnia wy­da­nia de­cy­zji, o któ­rej mowa w zda­niu pierw­szym, de­cy­zja o przy­zna­niu do­dat­ku miesz­ka­nio­we­go wy­ga­sa. W wy­pad­ku ure­gu­lo­wa­nia na­leż­no­ści w ter­mi­nie okre­ślo­nym w zda­niu dru­gim wy­pła­ca się do­da­tek miesz­ka­nio­wy za okres, w któ­rym wy­pła­ta była wstrzy­ma­na.
Wobec po­wyż­sze­go na­le­ża­ło wstrzy­mać od ............... przy­zna­ny do­da­tek miesz­ka­nio­wy do czasu ure­gu­lo­wa­nia po­wsta­łej za­le­gło­ści.

PO­UCZE­NIE

Od ni­niej­szej de­cy­zji służy od­wo­ła­nie do Sa­mo­rzą­do­we­go Ko­le­gium Od­wo­ław­cze­go w .................................., za po­śred­nic­twem Kie­row­ni­ka Ośrod­ka Po­mo­cy Spo­łecz­nej w ................. w ter­mi­nie 14 dni od daty do­rę­cze­nia ni­niej­szej de­cy­zji.

Otrzy­mu­ją:

ad­re­sat
za­rząd­ca
a/a
Nie pod­le­ga opła­cie skar­bo­wej na pod­sta­wie art. 2 ust. 1 pkt. 1 lit. c
usta­wy z dn. 16.11.2006 r. o opła­cie skar­bo­wej
zyyytunia

Napisano: 03 gru 2015, 15:35

Bardzo dziękuje za pomoc. :D
Zbigniew1

Napisano: 04 gru 2015, 14:10

W treści uzasadnienia drobny błąd "zaległości obejmujące pełne pięć m-cy"
Art.8 ust.4 - chodzi o pełne 2 m-ce zaległości
aga1

Napisano: 04 gru 2015, 14:36

Czy wszyscy przed wydaniem decyzji wstrzymujacej wszczynacie postępowanie????
Jola123

Napisano: 04 gru 2015, 15:15

nie - wstrzymujemy na podstawie wydruków osób korzystających przekazywanych do zarządcy gdzie zarządca podaje zaległości za lokal u których wystepują
zek1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x