ciekawe gdzie odeślecie, jeśli płacicie FA na podstawie informacji z sądu i dłużnik zza granicy wpłaci pieniądze na konto OWW? zastanawiam się też gdzie pisze się wniosek o egzekucję wg nowych przepisów
dlaczego dłuznik niby nie moze wpłacac na konot OWW. Czemu twierdzicie ze nie moze?
Przecierz obecnie jak wydawalismy dcyje do zrotu dłuznikowi podawalismy nr konta. To ze on wpłaca to przcierz wszystko gra bo spłaca. Nie musi na konto komornika bo wtedy unika kosztów u komornika. W tym wszystkim chodzi przeciez o to ze ma spłacic nam OPS który wypłacał swiadczenia z fa
Dobrze rozumiem, że aby wysłać do komornika stare okresy muszę najpierw poczekać na umorzenia z Urzędu Skarbowego i potem mam 3 miesiące. A w wypadku, gdy te umorzenia już były albo miałam ustanowionego kuratora to mogę wysłać od razu i na to nie mam ograniczenia czasowego?
A jak babka juz nie sklada wniosku na FA na nowy okres lub te osoby ktore juz np dwa lata nie pobieraja FA to i tak szukam i wysylam wniosek o przylaczenie do komornika sądowego z zadluzeniem za stare okresy?