U mnie sprawa jest mniej skomplikowana ponieważ dwie osoby zajmują się wydawaniem decyzji FA i one będą ten bieżący okres wysyłać a osoba która do tej pory rozliczała dłuzników (czyli ja) będzie wysyłała stare okresy). Mam około 1000 dłużników posiadających zadłużenie.
podsumowując :
* gdy decyzja na nowy okres stanie się ostateczna wysyłamy ją do Komornika wraz z informacją o rozpoczęciu realizacji decyzji i terminie wypłat świadczeń z FA
* i wniosek o wszczęcie bądź przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego i w tym wniosku nie czekając na umorzenie z US podajemy też stan należności głównej i odsetek za poprzednie okresy ????? do poprzedniego okresu 2014/2015 nie robimy już decyzji o zwrocie i TW
* a każdą wpłatę od dłużnika przekazujemy komornikowi
* wpłaty od komornika natomiast dzielimy w pierwszej kolejności odsetki a pozostałą część na 60% i 40%
w sumie tak. mam tylko dylemat z ratami - dłużnik złożył teraz wniosek o raty - jak mam mu to rozłożyć na raty? zawsze rozkładałam dć o systemie ratalnym?
Do każdego okresu zasiłkowego (starego ) osobny wniosek o przyłączenie? Art. 27 ust 8 pkt.1 i 2 wychodzi ze trzeba dołączać decyzje plus terminy wypłat - czyli kazdy okres osobno. A decyzje juz komornik ma ale nigdzie nie jest zapisane że jak ma to mam juz nie wysyłac...