Wszczęcie - przyłączenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 7 z 10    [ Posty: 91 ]

Napisano: 17 wrz 2015, 9:29

tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 9:39

A to nie jest tak że jak postępowania były umorzone to wniosek o wszczęcie a nie przyłączenie?
guskaa

Napisano: 17 wrz 2015, 9:40

A jak to rozgryzc, bedziecie to robic na koncu jak juz zrobicie na beizaco? i sprawdzac po kolei po liscie dluznikow??
Misiu

Napisano: 17 wrz 2015, 9:40

umorzone z wniosku wierzyciela u komornika
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2015, 9:42

U mnie sprawa jest mniej skomplikowana ponieważ dwie osoby zajmują się wydawaniem decyzji FA i one będą ten bieżący okres wysyłać a osoba która do tej pory rozliczała dłuzników (czyli ja) będzie wysyłała stare okresy). Mam około 1000 dłużników posiadających zadłużenie.
guskaa

Napisano: 17 wrz 2015, 9:44

Czyli jeżeli umorzone z wniosku wierzyciela (mało takich przypadków) to wszczęcie a reszta przyłączenie?
guskaa

Napisano: 17 wrz 2015, 9:44

podsumowując :
* gdy decyzja na nowy okres stanie się ostateczna wysyłamy ją do Komornika wraz z informacją o rozpoczęciu realizacji decyzji i terminie wypłat świadczeń z FA
* i wniosek o wszczęcie bądź przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego i w tym wniosku nie czekając na umorzenie z US podajemy też stan należności głównej i odsetek za poprzednie okresy ????? do poprzedniego okresu 2014/2015 nie robimy już decyzji o zwrocie i TW
* a każdą wpłatę od dłużnika przekazujemy komornikowi
* wpłaty od komornika natomiast dzielimy w pierwszej kolejności odsetki a pozostałą część na 60% i 40%
nowa 2015

Napisano: 17 wrz 2015, 10:07

w sumie tak. mam tylko dylemat z ratami - dłużnik złożył teraz wniosek o raty - jak mam mu to rozłożyć na raty? zawsze rozkładałam dć o systemie ratalnym?
guskaa

Napisano: 17 wrz 2015, 12:35

ma ktoś jeszcze zrobione informacje i wnioski o wszczęcie/przyłaczenie....niech sie podzieli porównamy sobie.
z góry dziekuje
legalna 01111

Napisano: 18 wrz 2015, 10:25

Do każdego okresu zasiłkowego (starego ) osobny wniosek o przyłączenie? Art. 27 ust 8 pkt.1 i 2 wychodzi ze trzeba dołączać decyzje plus terminy wypłat - czyli kazdy okres osobno. A decyzje juz komornik ma ale nigdzie nie jest zapisane że jak ma to mam juz nie wysyłac...
mopsopolskie

Strona 7 z 10    [ Posty: 91 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x