wszczynacie postępowania? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 23 sty 2014, 8:30

Jeśli mieliście wydane decyzje z posiłków z programu dozywiania wydane do końca roku szkolnego to wszczynaliście postepowanie i zminialiście decyzje? na podstawie art. 106 ust 5?
~Malwinka - smutna

Napisano: 23 sty 2014, 11:56

a co za de......bil przyznawał skoro program był do XII/2013????
~Wredna

Napisano: 23 sty 2014, 12:02

wredna nie bądź suką
~Mikor

Napisano: 23 sty 2014, 12:27

Malwinko jesteś w sytuacji nie do pozazdroszczenia.
Nie chcę być Kasandrą, ale jeżeli masz decyzje do czerwca 2014r. a program skończył się w grudniu 2013r. to żeby było zgodnie z literą prawa musisz wszystkie decyzje wysłać do SKO o stwierdzenie nieważności.
Skonsultuj to z prawnikiem, ale inaczej nie można.
Na pewno nie możesz zmienić decyzji na podstawie art. 106 ust.5 ups.
~Percia

Napisano: 23 sty 2014, 13:16

bo już ręce opadają i to już nie mówię ,ze pracownik wnioskował( moze się omsknąć) ale osoba podejmująca decyzję??? kto jej dał upoważnienie???>
~Wredna

Napisano: 23 sty 2014, 14:10

~Wredna- myślę, że każdy, nawet ten kto podejmuje decyzję może się zakręcić lub pomylić, zwłaszcza że pomoc prawnika to dla wielu marzenie.
Koleżanka ma problem więc spieszmy Jej z pomocą.
Malwinko podaj swojego maila
~Percia

Napisano: 23 sty 2014, 15:51

Wredna się nie myli nigdy. A podpisując rocznie ok. 8000 decyzji wszystkie jest w stanie przeczytać
~as

Napisano: 23 sty 2014, 18:30

podpisuję i konstruuje ( bo to nie rola pracownika tylko moja, pracownik wywiad, ocena , propozycja pomocy) ) około 2800 w roku. I pewnie pomylę się ( przeważnie błędy pisarskie) ale co do prawa obowiązującego to nie ma na to miejsca. Co do interpretacji tak......ale prawa wprost - nie.
I po co ten sarkazm. Za coś wam płacą.
~Wredna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x