Mam dziewczynę na wychowawczym. Rozumiem, że wysługa lat cały czas zmienia się z każdym rokiem pracy, mimo tego że jest na wychowawczym. Prawda? Ale co z najniższą krajową? Trzeba będzie do ZUSu wykazać inną podstawę (od stycznia zmiana z 1600 na 1680). A jak ja to ma zrobić jeśli chodzi o akta osobowe? Umowa jest na najniższą krajową. Przecież chyba nie mogę jej da podwyżki jak jest na urlopie wychowawczym. Pomoże ktoś??!!
https://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=3908
nie musisz zmieniać podstawy do wychowawczego, może stanowić nawet 1200 zł, zmiany od września w przepisach, nie musisz podnosić wynagrodzenia, wróci to napiszesz nowy angaż
Wypowie się jeszcze ktoś, proszę. Owszem przeczytałam ten artykuł. Księgowość jednak nie bardzo się zgadza i uważa, że należy jej podnieść na najniższą krajową obowiązującą w danym momencie. Nie wiem......
Dzwoniłam do ZUSu. Pan mnie poinformował, że ten zapis z tego artykułu to owszem, ale odnosi się tylko do niepełnoetatowców i od nich trzeba wykazać podstawę min. 1200. Przy pełnym etacie jeśli ktoś jest na najniższej krajowej i ta najniższa krajowa się zmienia to trzeba mu zmienić wynagrodzenie. Że przecież to nie kłopot, bo składki i tak opłaca budżet państwa, a jak wróci to i tak przecież będzie musiała zarabiać tą najniższą krajową. Pięknie, tylko ciekawe jak to zrobić w aktach osobowych. Podniesienie pensji na wychowawczym........ zwłaszcza że to stanowisko pracy już przestało istnieć......
ja też dzwoniłam do zusu, a nawet do trzech oddziałów, nic nie zmieniaj w aktach bo to przecież nie wynagrodzenie, nie angaż, podstawa wynika z przepisów, za dużo myślisz i kombinujesz, wróci podniesiesz jej wynagrodzenie, teraz wpisuj podstawę do ubezpieczeń emeryt. - rentowych zgodnie z przepisami i koniec, mnie powiedzieli że nie kierujemy się zasadą etat czy pół, zleceniobiorca - czy pracownik, zasada jest taka jeśli ktoś był na wychowawczym i było 1600 to tak ma zostać aż do skończenia urlopu wychowawczego, byle by nie mniej niż 1200, na dzień dzisiejszy, tyle w temacie