wychowanek w szpitalu
Re: wychowanek w szpitalu
przepraszam, nie dodałam jeszcze 2 rodzeństw- trójka rodzeństwa adopcja zagr. i dwójka rodzeństwa adopcja polska. Najmłodsze z dzieci 5 lat, ale praktycznie wszystkie w wieku 8 - 10lat, najstarsze13 lat.Czyli w sumie 15 dzieciaków znalazło nowe rodziny.
u nas przez 5 ostatnich lat były 4 adopcje (wiek 3-7 lat) plus kilka nieudanych adopcji zagranicznych - rodziny się wycofały
wszystkie dzieci mamy zgłoszone do ośrodków adopcyjnych
wszystkie dzieci mamy zgłoszone do ośrodków adopcyjnych
przy przyjęciu do szpitala musi rodzić (jesli nie jest pozbawiony praw lub jeśli te prawa nie są zawieszone) wyrazić zgodę , również w trakcie pobytu dziecka w szpitalu rodzic/opiekun prawny wyraża zgodę na konieczne zabiegi, badania
wychowawca może podpisać taką zgodę jako opiekun faktyczny, lub rodzic może upoważnić wychowawcę /pracownika placówki do podejmowania decyzji związanych ze zdrowiem swojego dziecka,
można również wnioskować do sądu o wyrażenie zgody na dany zabieg czy leczenie
zależy to od tego czy zabieg jest planowy czy jakieś nagłe pogorszenie stanu zdrowia
a co do samego \"kto ma przebywać z dzieckiem\" to myślę ze najlepiej ten z kim dziecko dobrze i bezpiecznie się czuje
wychowawca może podpisać taką zgodę jako opiekun faktyczny, lub rodzic może upoważnić wychowawcę /pracownika placówki do podejmowania decyzji związanych ze zdrowiem swojego dziecka,
można również wnioskować do sądu o wyrażenie zgody na dany zabieg czy leczenie
zależy to od tego czy zabieg jest planowy czy jakieś nagłe pogorszenie stanu zdrowia
a co do samego \"kto ma przebywać z dzieckiem\" to myślę ze najlepiej ten z kim dziecko dobrze i bezpiecznie się czuje
Oprócz wychowanek w szpitalu - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Dzień Matki???????????????
Jak wygląda sprawaumieszczenia dziecka w rodzinie zastępczej?
dodatek za nocki
placówki specjalistyczno-terapeutyczne
dokumenty pedagoga
?
mamy wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej
dziecko bez meldunku
SZUKAMY RODZINY ZASTĘPCZEJ
szkolenia
Jak spędzacie długi weekend??
Kryteria zwolnień
Ustawa - nowelka ;)
opinia pielęgniarska