Witam wpadła dzisiaj matka bliźniaków z awanturą że ona żąda wyrównania za lata wstecz jak brała dodatek na urlopie wychowawczym..tlumaczylem że nie ma zmian w ustawie ona swoje..narazie pisma nie złożyła ale co zrobić jak zażąda na piśmie tego
U nas taka jedna odwołała się od decyzji wstecz i SKO jej przyznało na brata bliźniaka (od 2008) Kobita otrzymała wyrównanie prawie 15 tyś. Teraz walczy o odsetki
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Ja wiem że na nasza ustawe ale chodzi o to, ze tak naprawde to nie jest tam napisane że na bliźniaki sie nie należy no chyba że powołac sie na art. 10.1. "Dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem" pkt. 2- 36 miesięcy kalendarzowych, jeżeli sprawuje opiekę nad więcej niż jednym dzieckiem urodzonym podczas jednego porodu.
tak, wniosła o unieważnienie. Ale jak tak czytam uzasadnienie SKO to w sumie, wprost nie pisze, że się na bliźniaki nie należy.
Art. 10 ust. 2 mówi tylko i wyłącznie o tym, że na bliźniaki wypłatę wydłuża się do 36 m-cy.
Na jednym wniosku tak, wniosiła na 2 dzieci. Na trzech pozostałych wpisane były oba dzieciaki ale ten na którego nie miała przyznanego dodatku, skreślony z jej parafką.
A czytając Uchwałę 7 sędziów NSA z 26 czerwca 2014 r., sygnatura akt I OPS 15/13 to chyba jestem w stanie stanąć na stanowisku, ze faktycznie dodatek przysługuje na każde z dzieci.
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Stosowanie uchwały nas do wzruszania z mocą wsteczna decyzji ostatecznych i przyznawania jakiegoś wyrównania, to już jest kretynizm do szescianiu - kolejny popis bezmózgowia sko