wydatki - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 paź 2015, 7:11

Wnioskodawczyni wynajmująca mieszkanie u pryw osoby przyniosła rachunek za wode na nazwisko wynajmującego z opisaniem że to placi najemca Na jakiej podstawie to moge uznać ?
ULKAM

Napisano: 06 paź 2015, 7:47

CZy mogę włączyć do wydatków i na jakiej podstawie proszę ......
ULKAM

Napisano: 06 paź 2015, 8:01

BARDZO BARDZO PROSZE
ULKAM

Napisano: 06 paź 2015, 8:21

a może troszkę pomyśleć przed zadaniem tego pytania co ?.....
czy jeśli ktoś jest na "stancji" może zawrzeć umowę na prąd gaz wodę i śmieci ? odpowiedz jest prosta........ z reguły NIE
a więc nie masz innego wyjścia jak przyjąć rachunki na nazwisko właściciela mieszkania z oświadczeniem wnioskodawcy że to on je opłaca
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2015, 9:03

małe ww nie dziw się prosze Nie mam teraz czasu tlumaczyćdlaczego nie wiem Ja tak naprawde dużo o dodatkach nie wiem Ale nie w tym rzecz Pan kierownik chce podstawy prawnej ktora poswiadczy że moge to wliczyć Ustawa mała poczytałam ale nic na uzasadnienie nie znalazłam Wnioskodawczyni bedzie poszkodaowna jak nie znajde Prosze podpowiedzcie na jakiej podstawie moge wliczyć
ULKAM

Napisano: 06 paź 2015, 9:13

z żalem stwierdzę że na głupotę szefa nei ma rady ......
nie znajdziesz nigdzie podstawy prawnej nakazującej przyjąć ci takich rachunków ale i nie znajdziesz nic co każe ci ich nie przyjąć (chyba że to jest twój szef)
1. adres na rachunku jest ten sam co na wniosku. zapewne tak
2. oświadczenie wnioskodawcy że ponosi te wydatki jest . zapewne tak
to teraz musi się znaleźć i zdrowy rozsądek
Jeśli takowy się nei znajdzie wydaj decyzje jak szef każe (po co się narażać ?) a po cichu każ wnieść odwołanie w którym wnioskodawca podniesie te dwa argumenty co podałem powyżej . i będzie wtedy wykładnia prawna
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 06 paź 2015, 9:36

SERDECZNE DZIEKI małe ww Bardzo dziekuję
ULKAM

Napisano: 06 paź 2015, 19:18

Dobre, dobre, to z tym odwołaniem zwłaszcza.

Ja zaś dodam jeszcze inne argumenty:
3. w ustawie nie ma przepisu, że ma być nazwisko najemcy
4. kto mieszka pod podanym na kwiecie adresem i kto zużywa te wodę? Jeśli właścicielka, to macie kłopot, ale jeśli wnioskodawczyni, to niechybnie jej woda i jej wydatek i nie sposób wybronić się od niego.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2015, 9:16

Witam, a jeśli 3-osobowwa rodzina przedstawia mi rachunek za wodę i kanalizację na kwotę 43 zł, za bieżący m-c biorę pod uwagę całość czy porównuję do przeciętnego zużycia wody??
maragret

Napisano: 07 paź 2015, 10:01

margaret oni pewnie noszą skarpetki przez tydzień a kąpią się wszyscy razem w jednej wanie....... ale się nie przejmuj przyjmij jak leci :lol:
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem