wydatki - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 wrz 2023, 12:12

pytanie jak to wy robicie...
Mam do wniosku dołączone zawiadomienie o wielkości wydatków od zarządcy. Wydatki typu śmieci i woda są wyliczone dla 3 osób. Mieszka 1 osoba i tak też wskazuje w deklaracji (1 osobowe gospodarstwo). Wydatki na 3 osoby są duże...ok 250 zł więcej niż gdyby było na 1 osobę...o tyle ok też wychodzi większy dodatek. Czy przeliczacie np wydatki takie na ilość osób? Czy wyliczacie dodatek tak...jak jest wykazany na wniosku (tu na 3 osoby :x )
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 14 wrz 2023, 12:20

Podczas szkolenia został poruszony podobny temat.... powiedziano ze nie przelicza się wydatków na osoby, natomiast z pewnością należy wyjaśnić skąd ta rozbieżność np. wywiad środowiskowy, oświadczenie pod odpowiedzialnośćią karną
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 14 wrz 2023, 12:43

Mikolaze pisze:
14 wrz 2023, 12:20
Podczas szkolenia został poruszony podobny temat.... powiedziano ze nie przelicza się wydatków na osoby, natomiast z pewnością należy wyjaśnić skąd ta rozbieżność np. wywiad środowiskowy, oświadczenie pod odpowiedzialnośćią karną
można było te dodatki bardziej zaostrzyć...tzn przepisy :roll: a tak robią co chcą...a my nic z tym zrobić nie możemy...beznadzieja...bo jeśli na wywiadzie wyjdzie 1 osoba to wydatki i tak zostają na 3...i dodatek o 250 zł będzie większy... :cry: wiem...nie moje to pieniądze...jednak teraz kwoty dodatków są ogromne i mało kasy :roll:
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 14 wrz 2023, 12:54

:-) pisze:
14 wrz 2023, 12:43
Mikolaze pisze:
14 wrz 2023, 12:20
można było te dodatki bardziej zaostrzyć...tzn przepisy :roll: a tak robią co chcą...a my nic z tym zrobić nie możemy...beznadzieja...bo jeśli na wywiadzie wyjdzie 1 osoba to wydatki i tak zostają na 3...i dodatek o 250 zł będzie większy... :cry: wiem...nie moje to pieniądze...jednak teraz kwoty dodatków są ogromne i mało kasy :roll:
[/qu

no niestety tak to właśnie wygląda....
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x