Czy ktoś może udostępnić zawiadomienie w spawie przeprowadzenia wywiadu środowiskowego chodzi mi głownie o podstawę prawna ??? czy wpisujecie konkretną datę i godzinę ???
Z góry bardzo dziękuję
u nas za pierwszym razem pracownik idzie bez zawiadomienia ale jeśli nikogo nie zastanie to za 2 razem idzie zawiadomienieWedług prawników z lex, nie ma konieczności informowania o terminie przeprowadzenia wywiadu.
UDM ani RSPWś nie nakłada na organ takiego obowiązku. Ja nie wysyłam i nikt nie zarzucił mi tego, nawet SKO ani kontrole
czytałam orzeczenie jakies sądu.....gdzie było zawiadomienie a nie było godziny wywiadu...koleś sie odwołał i przyznali mu rację...hehe...że on nie musi cały dzień siedzieć w domu i czekać na wywiad...bo musiał akurat wyjść np do lekarza...hehe i uwalili decyzjebrodafix pisze: ↑19 wrz 2023, 11:43u nas za pierwszym razem pracownik idzie bez zawiadomienia ale jeśli nikogo nie zastanie to za 2 razem idzie zawiadomienieWedług prawników z lex, nie ma konieczności informowania o terminie przeprowadzenia wywiadu.
UDM ani RSPWś nie nakłada na organ takiego obowiązku. Ja nie wysyłam i nikt nie zarzucił mi tego, nawet SKO ani kontrole
jak jest wysłane zawiadomienie [ i jest zwrotne potwierdzenie odbioru] to w razie braku możliwości przeprowadzenia wywiadu dajemy odmowę natomiast bez zawiadomienia ? hmm trochę ciężko
no dokładnieczytałam orzeczenie jakies sądu.....gdzie było zawiadomienie a nie było godziny wywiadu...koleś sie odwołał i przyznali mu rację...hehe...że on nie musi cały dzień siedzieć w domu i czekać na wywiad...bo musiał akurat wyjść np do lekarza...hehe i uwalili decyzje
tak w ciemno pewnie że ma sens największyMaxima pisze: ↑19 wrz 2023, 15:13Tak, macie rację z tym co piszecie![]()
Ale czasami warto iść z zaskoczenia. Owszem, ryzykuję, że nie zastanę nikogo w domu ale czasami uda się coś wskóraćJeśli nikogo nie zastanę to wtedy wysyłam pismo z prośbą o kontakt w sprawie ustalenia terminu wywiadu.
Czasami też brakuje czasu by go tracić na pójście w ciemno. Różnie to bywa.
oj racja ... z partyzantaAle czasami warto iść z zaskoczenia.