wydatki do dodatku-prosze o pomoc

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
darian
Praktykant
Zajmuję się: FA, SR, DM ST SW
Kontakt:

wydatki do dodatku-prosze o pomoc

Post autor: darian »

proszę powiedzcie gdzie jest napisane w ustawie, albo z czego wynika to że do wyliczenia dodatku przyjmujemy 100% wydatków?

może ktoś mnie naprowadzi , coś podpowie nie rozumiem dodatków a mam mało wniosków z którymi zawsze mam problem. Nigdy nie byłam na szkoleniu z dodatków i baruje się z tym sama :x
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Re: wydatki do dodatku-prosze o pomoc

Post autor: Klara27 »

Droga darian, artykuł 6, ust. 3, 4, 4a, 6! 7. To o wydatkach.
W rozporządzenie do ustawy też możesz zerknąć. Tam jest sposób naliczania ryczałtu za brak CO CCW i gazu przewodowego.
Pozdrawiam.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Re: wydatki do dodatku-prosze o pomoc

Post autor: PCW »

100% wydatków? Takiego dokładnie określenia nie ma w ustawie (kiedyś występowało w rozporządzeniu ograniczenie procentowe, ale teraz nie ma). Przyjmuje się więc niejako 100% wydatków, ale nie wszystkich. Jak widać z poprzedniego postu przyjmuje się tylko (podane w art. 6.4 i 4a), następnie ogranicza część do poziomu gminnego, potem ogranicza wszystkie powierzchnią normatywną. I to chyba wszystko (w skrócie oczywiście), co można skojarzyć z tymi procentami.
ODPOWIEDZ