Wygasło mi orzeczenie z mocy prawa,a teraz mi niechcą go prz - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 25 lip 2014, 12:22

Elmer ty jesteś taki sam jak u nas panie w Mopsie! Wszystkim byś tylko zabierał i nikomu nie dawał!
Basia66

Napisano: 25 lip 2014, 12:27

bo ja lubię brać nie dawać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2014, 12:31

Elmer ty jesteś taki sam jak u nas panie w Mopsie! Wszystkim byś tylko zabierał i nikomu nie dawał!
Basia66

Napisano: 25 lip 2014, 12:45

Magnolia ja niewiem na jakiej zasadzie mi odmówili bo nieznam się na przepisach prawnych
Basia66

Napisano: 25 lip 2014, 12:46

to zacytuj uzasadnienie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2014, 13:09

Witam! Byłam dzisiaj w Mopsie i chociaż pani sądziła nadal że mi się nie należy ZDO to złożyłam wniosek. Teraz czekam na decyzję jak będzie negatywna to się będę odwoływać do SKO. Jeszcze raz Dziękuje Wszystkim za Pomoc! Basia
Basia66

Napisano: 29 lip 2014, 12:42

Nie ubiegałas się o orzeczenie po wygaśnięciu poprzedniego, nie masz prawa do zdo za okres w którym nie toczyła się sprawa o orzeczenie. Tak samo nie miałabyś świadczenia pielęgnacyjnego za okres w którym nie ubiegałas się o kolejne orzeczenie. Podstawa prawna - proszę bardzo - art. 24 ust. 2a ustawy o świadczeniach rodzinnych stosowany jak najbardziej do spraw o zdo.
Nikt nie zabraniał ci się o orzeczenie ubiegać.
kaliknaa

Napisano: 29 lip 2014, 12:44

To może poznaj się na przepisach prawnych, to będziesz wiedziała dlaczego ci nie przysługuje, a nie bredzisz ze wszystko ci się na pewno należy tylko wredni urzędnicy nie chcą ci przyznać.
Kolejny oszołom
kalinkaa

Napisano: 29 lip 2014, 13:47

no i zgodnie z art 24 ust. 2a (u. Ś.R) jak i z art. 6 ust. 3 ( u.u.w.z dla opiek.) ZDO przysługuję od dnia złożenia wniosku na komisję o orzekaniu o niepełnosprawności o ile nie mineły 3 miesiące od daty wydania orzeczenia i złozenia wniosku w mopsie, a za okres od daty końca poprzedniego orzeczenia do daty złożenia wniosku o nowe orzeczenie ZDO nie przysługuję, więc gdzie problem????
tomtom

Napisano: 29 lip 2014, 13:54

prosta sprawa - nie ma orzeczenia - nie ma żadnego świadczenia, dlatego zdo należy się tylko za okresy gdy było ważne orzeczenie o niepełnosprawności
Kati@

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x