Hej
Mam pytanko, dzisiaj dostałam zawiadomienie z Rops o wszcz. post w spr wygaszenia decyzji, Pan od 1.03.2017 juz nie pracuje za granicą, wiec zapewne my będziemy właściwi od marca, ale ja już w marcu na podstawie decyzji Rops wypłaciłam na 2 dzieci, decyzja o wygaszeniu przyjdzie zapewne dopiero w kwietniu, co z tym marcem???i jak to załatwić by Pani nie straciła marca?może złożyć wniosek przed decyzją o wygaszeniu z Ropsu??? nie będzie tak że za marzec ma nienależnie pobrane, bo wypłacone na podst. decyzji, której nie będzie???pomóżcie proszę...
wygaszenie decyzji Rops
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wygaszenie decyzji Rops
ty przyznasz decyzją świadczenia od marca na podstawie wniosku złożonego i rozpatrzonego przez ROPS
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1 czyli kobitka nie ma skladac u mnie drugiego wniosku?
2 od marca??? ale w marcu miała juz wypłacone na podstawie decyzji Rops, która jak się dowiem w kwietniu po uprawomocnieniu została od marca uchylona...
2 od marca??? ale w marcu miała juz wypłacone na podstawie decyzji Rops, która jak się dowiem w kwietniu po uprawomocnieniu została od marca uchylona...
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. tak
2. i dlatego w decyzji przyznającej napiszesz, że za marzec świadczenie już wypłacono
2. i dlatego w decyzji przyznającej napiszesz, że za marzec świadczenie już wypłacono
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziękuję bardzo
a w Sygnity???
1 powinnam decyzję Rops zakończyć? a w jej miejsce stworzyć naszą jako decyzja z decyzji?czy zupełnie nowa decyzja?
2 od marca będzie przysługiwało im również na pierwsze ( dostali z Ropsu odmowę na pierwsze), na pierwsze muszą złożyć nowy wniosek?
a w Sygnity???
1 powinnam decyzję Rops zakończyć? a w jej miejsce stworzyć naszą jako decyzja z decyzji?czy zupełnie nowa decyzja?
2 od marca będzie przysługiwało im również na pierwsze ( dostali z Ropsu odmowę na pierwsze), na pierwsze muszą złożyć nowy wniosek?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pomożecie....
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
ad.1 Może spis treści pomocy programu pomoże82gocha pisze:dziękuję bardzo
a w Sygnity???
ad.2 Pierwotny wniosek był składany na pierwsze dziecko? Jak tak to nie musi nowego wniosku
Oprócz wygaszenie decyzji Rops - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
załącznik nr 2, proszę o wyjaśnienie
Skomplikowana decyzja ROPS - podpowiedzcie
Renta rodzinna po zmarłym mężu
Decyzja uchylająca z ROPS-pomocy
Czy oddelegowanie to utrata i uzysk?
rops - problem
Uzyskanie dochodu w grudniu 2014r.
pomocy kłopot z programem Izyda
500+ a umieszczenie dziecka w rodzinie zastępczej
Elmer - "odsetki ROPS"
składniki do dochodu uzyskanego
zmiana imienia dziecka