Wnioskodawczyni wykupiła mieszkanie od gminy w dniu kiedy złożyła wniosek -22 czerwca (o fakcie kupna nie puściła pary z ...) a wniosek podstemplowany przez pracownika urzędu miała wcześniej zanim je kupiła - bodajże 12 czerwca. Akt notarialny podpisywać mają 30 (obecnie dysponuje tylko protokołem). Czy wezwać ją do wyjaśnień? Nie mogę chyba liczyć teraz wydatków na czynsz? Czy w ogóle może złożyć wniosek? Poradźcie co mam zrobić, nigdy nie miałam takiego przypadku a robię dodatki "z doskoku" i ku chwale ojczyzny.
oj naiwne dzieciaki ........ palcem w gumowcu możecie sobie pomerdać ....... wykup mieszkania (zapewne z wysoką bonifikatą ) nie może być przyczyną odmowy
Ala P.....dolisz chyba z tym dochodem przeczytaj sobie art 3 ust 3 ustawy a nie siej fermentu
zek1 sprawę zdaje sobie i to dobrze ..... u mnie zdarzają petenci co chyba zamiast krwi mają chlorofil i żyją dzięki fotosyntezie za zero złotych a ich samochody jeżdżą na deszczówkę, prąd mają z wiatru a gaz w kuchence pochodzi z grochówki która była na obiad ... a więc Lem von Deniken i Witwurt mogą się schować ze swoją fantastyką
Hej dowcipnisiu wcale nie dole, wiem jaki jest art 3 ust. 3 ale kobieta w trakcie wywiadu i przedkładając oświadczenie majątkowe musi wykazać skąd wzięła pieniążki na zakup mieszkania. Ale jeżeli to nie był dochód uzyskany w okresie 3 miesięcy to miała zasoby pieniężne i decyzja odmowna.
Ala P oczywiście możesz odmówić przyznania dodatku z powodu zbyt dużej stopy życiowej w stosunku do rozmiaru skarpetek w sandałach wnioskodawcy..... tylko pytanie które SKO ci taką decyzję utrzyma w mocy po odwołaniu ...... a pieniądze najczęściej bierze się z takiej skrzynki w murze
Cięta riposta oj. Myślę że każde kolegium utrzyma odmowna decyzję w mocy. Dodatek jest pomocą dla biednych. Ktoś kto wykupuje mieszkanie nie jest biedny.
Ala P a kto ci takiego kitu nawciskał że dodatek jest formą pomocy dla biednych co ? 1100,56 złocisza na łep w 4 osobowym gospodarstwie domowym to kupa szmalu i spokojnie możesz sobie jakąś 50 calową plazme 3D kupić i niech tylko ktoś ci spróbuje dodatku odmówić .....