Wynagr. z tyt. sprawowania opieki czy wliczać do dochodu? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 cze 2015, 8:40

Witam,
mam małe zapytanie, czy jeśli wnioskodawca pobiera z OPS-u wynagrodzenie z tytułu sprawowania opieki nad osobami starszymi to wliczać te wynagrodzenie do dochodu? - Po mojemu wliczać.

2. Wnioskodawca złożył wniosek na dodatek mieszkaniowy 10.06.2015 r. jest podnajemcą od Zarządu budynków Komunalnych, natomiast ZBK wynajmuje od Wojskowej Agencji Mieszkaniowej owe mieszkanie. Umowa pomiędzy Podnajemca (Wnioskodawca) a najemcą (ZBK) jest zawarta na czas określony do 30 czerwca 2015 r. czy po tym czasie żądać nową umowę?

Pozdrawiam
Jasiek

Napisano: 19 cze 2015, 13:09

wliczamy i doliczamy składkę zdrowotną 9%

w czerwcu musi ci dostarczyć nową umowę o podnajem
zek1

Napisano: 20 cze 2015, 11:34

Niekoniecznie w czerwcu, niekoniecznie dostarczyć i w sumie niekoniecznie musi.

Jeśli zaś chodzi o te składki, to owszem, liczyć, i to niezależnie od tego procentu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2015, 8:56

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. :)
Gość

Napisano: 22 cze 2015, 9:50

Słuchaj PCW w ogóle to nikt nic nie musi ale skoro ubiega się o dodatek i mu zależy to wtedy "koniecznie" musi żeby mu wypłacono dalej dodatek u NAS jest taka zasada żeby przede wszystkim interesantowi nie stwarzać problemów tego typu jak wstrzymanie itd.
a jak niekoniecznie to" róbta co chceta"
zek1

Napisano: 22 cze 2015, 21:11

No to teraz mnie pos... poczytajcie.
U nas ci ze spółdzielni nie muszą przynosić żadnej umowy, jakoś to się toczy i nikt nie ma pretensji. Najemcy mieszkań komunalnych tez nie muszą. Itd. Nie wiem więc dlaczego najemca mieszkania podnajmowanego przez gminę (równorzędnego mieszkaniom komunalnym) jest traktowany na innych zasadach.
Po drugie nie rozumiem dlaczego nie może dostarczyć 1. lipca ? Albo ciut później. Czyż prawo do dodatku będzie inne albo wcale???
Nie rozumiem jakim prawem urzędnik od dodatków w powyższy sposób nie honoruje umowy podpisanej np. wieczorem 30. czerwca czy 1. lipca???
Widocznie ten urzędnik cierpi na jakieś kompleksy i po prostu nadrabia groźbami.
Na koniec zauważę, że skoro mieszkaniem administruje zarząd budynków komunalnych, to tak jakby administrowała gmina. Czyli gmina ma niejako wiedzę o umowie z pierwszej ręki, jako strona umowy, a w takiej sytuacji zgodnie z obowiązującymi zasadami nie powinna nic żądać. :|
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x