Rodzina miała przyznany dodatek mieszkaniowy płacony na konto zarządcy, owa rodzina ma w planch wykupienie mieszkania. Przyznałam już dodatek do marca następnego roku. Czy powinnam zmienić decyzję gdy rodzina przedstawi mi akt notarialny ? Jak wygląda cała procedura przy takiej zmianie?
Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
Zajmuję się: pojednywaniem zwaśnionych członków rodzin, wykładami na temat higieny osobistej, oraz problemami wychowawczymi. Tak jestem asystentem rodziny :)
Ja bym nic z tym nie robiła. W trakcie trwania dodatku interweniujemy tylko wtedy, kiedy to konieczne - na przykład w przypadku utraty tytułu prawnego. Wnioskodawca nie utraci go, nadal będzie uprawniony do pobierania dodatku, więc zostawiłabym to tak, jak jest.
Jeśli zmieni się nr konta to tak, trzeba będzie dodatek przelewać na to prawidłowe. Ale czy w tym przypadku zmieni się numer konta? Piszesz o zarządcy i wspólnocie. Czy wspólnoty nie reprezentuje właśnie ten zarządca? Tak czy siak jeśli zmieni się numer to wiesz, co robić. Możesz poprosić tegoż zarządcę, żeby przysłał Ci pismo z numerem konta, żeby mieć to w dokumentach.