Wyliczenie dochodu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Wyliczenie dochodu
Kiedy bierzecie oświadczenia od ludzi i jak liczycie dochód po zmianie kryterium od stycznia czy liczycie teraz za styczeń.
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Re: Wyliczenie dochodu
Ja robiłem zmiany dec. w marcu, to brałem dochód za miesiąc luty 2025 r. Jeśli komuś przekracza kryterium to robię dodatkową weryfikacje za styczeń aby sprawdzić czy choć za jeden miesiąc należałoby się stypendium szkolne.
-
- Referent
- Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
- Kontakt:
ja zbieram oświadczenia teraz, decyzje pewnie jakoś w maju będę robiła jak kasa przyjdzie.gwiazda55 pisze: 31 mar 2025, 14:50 Kiedy bierzecie oświadczenia od ludzi i jak liczycie dochód po zmianie kryterium od stycznia czy liczycie teraz za styczeń.
ja na wszelki wypadek weryfikuję od stycznia jak dochody wyglądają
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
od stycznia jest wyższa najniższa krajowa więc wyższe wynagrodzenie na umowie o pracę, praktyki zawodowe, zleceniówki.
w styczniu niektórzy już mieli wypłacone wyższe wynagrodzenie (bo mają styczeń w styczniu zapłacony). Zasiłki okresowe i stałe z OPS też wyższe - bo zmiana kryterium od stycznia. weryfikuje każdy miesiąc po kolei, na zaświadczeniach od pracodawcy.
w styczniu niektórzy już mieli wypłacone wyższe wynagrodzenie (bo mają styczeń w styczniu zapłacony). Zasiłki okresowe i stałe z OPS też wyższe - bo zmiana kryterium od stycznia. weryfikuje każdy miesiąc po kolei, na zaświadczeniach od pracodawcy.
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
My zawsze sprawdzamy luty i przyznajemy od marca do czerwca-nigdy nie dawaliśmy od stycznia, bo kiedyś nie mieliśmy nigdy tyle kasy,żeby tak dawać i tak zostało do teraz.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FIN
- Kontakt:
Już zbieracie oświadczenia? Od oświadczenia macie miesiąc na wydanie decyzji, już wydajecie? Ja czekam na pieniądze z dotacji.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stypendia
- Kontakt:
jeśli Pani jest od marca na nieopodatkowanym stażu z Urzędu Pracy czy mam doliczyć to jako dochód uzyskany do stypendium szkolnego?
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
tak. to dochód uzyskany. doliczas w tym miesiacu w ktorym nastapila 1 wypłata stażowego, jak sie nie nalezy stypendium bo przekroczony dochód to nie ma stypendium od nastepnego miesiąca.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/ST/DO
- Kontakt:
a nie przeliczacie dochodów za grudzień?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, ST
- Kontakt:
Ja biorę oświadczenia, w których to wnioskodawca mi określa od kiedy dochód się zmienił. Oczywiście, jak przyjdzie to sobie robię wstępną weryfikację z naszych programów, czy coś tam się nie zmieniło.
Oprócz Wyliczenie dochodu - Stypendia przeczytaj również:
ZMIANA KRYTERIUM
odliczenie składki Krus w sytuacji jej refundacji z PFRON
rozliczanie faktur.
Zmiana grup
dziecko zabrane do schroniska
Umowa zlecenia
stypendium
Czy można przyznać zasiłek szkolny?
Zmiana kryterium
Zmiana miejsca zamieszkania - od kiedy przyznać
Faktura uproszczona