Wyliczenie dochodu

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
gwiazda55
Praktykant
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Wyliczenie dochodu

Post autor: gwiazda55 »

Kiedy bierzecie oświadczenia od ludzi i jak liczycie dochód po zmianie kryterium od stycznia czy liczycie teraz za styczeń.
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Re: Wyliczenie dochodu

Post autor: MadJack »

Ja robiłem zmiany dec. w marcu, to brałem dochód za miesiąc luty 2025 r. Jeśli komuś przekracza kryterium to robię dodatkową weryfikacje za styczeń aby sprawdzić czy choć za jeden miesiąc należałoby się stypendium szkolne.
Iwona28
Referent
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
Kontakt:

Post autor: Iwona28 »

gwiazda55 pisze: 31 mar 2025, 14:50 Kiedy bierzecie oświadczenia od ludzi i jak liczycie dochód po zmianie kryterium od stycznia czy liczycie teraz za styczeń.
ja zbieram oświadczenia teraz, decyzje pewnie jakoś w maju będę robiła jak kasa przyjdzie.
ja na wszelki wypadek weryfikuję od stycznia jak dochody wyglądają
Maja512
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: Maja512 »

od stycznia jest wyższa najniższa krajowa więc wyższe wynagrodzenie na umowie o pracę, praktyki zawodowe, zleceniówki.
w styczniu niektórzy już mieli wypłacone wyższe wynagrodzenie (bo mają styczeń w styczniu zapłacony). Zasiłki okresowe i stałe z OPS też wyższe - bo zmiana kryterium od stycznia. weryfikuje każdy miesiąc po kolei, na zaświadczeniach od pracodawcy.
aga_stypendia
Referent
Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: aga_stypendia »

My zawsze sprawdzamy luty i przyznajemy od marca do czerwca-nigdy nie dawaliśmy od stycznia, bo kiedyś nie mieliśmy nigdy tyle kasy,żeby tak dawać i tak zostało do teraz.
Jessie
Starszy referent
Zajmuję się: FIN
Kontakt:

Post autor: Jessie »

Już zbieracie oświadczenia? Od oświadczenia macie miesiąc na wydanie decyzji, już wydajecie? Ja czekam na pieniądze z dotacji.
oświatowa
Praktykant
Zajmuję się: stypendia
Kontakt:

Post autor: oświatowa »

jeśli Pani jest od marca na nieopodatkowanym stażu z Urzędu Pracy czy mam doliczyć to jako dochód uzyskany do stypendium szkolnego?
Maja512
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: Maja512 »

tak. to dochód uzyskany. doliczas w tym miesiacu w ktorym nastapila 1 wypłata stażowego, jak sie nie nalezy stypendium bo przekroczony dochód to nie ma stypendium od nastepnego miesiąca.
motylekat
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/ST/DO
Kontakt:

Post autor: motylekat »

a nie przeliczacie dochodów za grudzień?
KasiazOPSu
Stażysta
Zajmuję się: PS, ST
Kontakt:

Post autor: KasiazOPSu »

Ja biorę oświadczenia, w których to wnioskodawca mi określa od kiedy dochód się zmienił. Oczywiście, jak przyjdzie to sobie robię wstępną weryfikację z naszych programów, czy coś tam się nie zmieniło.
ODPOWIEDZ