ZMIANA KRYTERIUM

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
GOPS_1234
Starszy referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

ZMIANA KRYTERIUM

Post autor: GOPS_1234 »

Jeżeli zmieniło się kryterium dochodowe od stycznia to mam przeliczać wszystkie stypendia? Tzn. czy jak ktoś wchodzi w inny pułap czyli powinien mieć wyższe stypendium to zmieniać teraz te decyzje?
Stypendia mam przyznane na okres IX-XII i I-VI jedną decyzją.
Iwona28
Referent
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
Kontakt:

Re: ZMIANA KRYTERIUM

Post autor: Iwona28 »

GOPS_1234 pisze: 25 kwie 2025, 10:21 Jeżeli zmieniło się kryterium dochodowe od stycznia to mam przeliczać wszystkie stypendia? Tzn. czy jak ktoś wchodzi w inny pułap czyli powinien mieć wyższe stypendium to zmieniać teraz te decyzje?
środki na wypłaty wysyłane są transzami. przyznaliście stypendia na I-VI nie wiedząc, jaką będziecie mieli na to kasę?
GOPS_1234
Starszy referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Post autor: GOPS_1234 »

Iwona28 pisze: 25 kwie 2025, 13:28
GOPS_1234 pisze: 25 kwie 2025, 10:21 Jeżeli zmieniło się kryterium dochodowe od stycznia to mam przeliczać wszystkie stypendia? Tzn. czy jak ktoś wchodzi w inny pułap czyli powinien mieć wyższe stypendium to zmieniać teraz te decyzje?
środki na wypłaty wysyłane są transzami. przyznaliście stypendia na I-VI nie wiedząc, jaką będziecie mieli na to kasę?
Tak. Robiłem tak od momentu kiedy zacząłem robić stypendia i poprzednicy też tak robili.
Maja512
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: Maja512 »

na styczen - czerwiec powinno sie pisac decyzje po otrzymaniu dotacji i wprowadzeniu środków do budżetu.
KasiazOPSu
Stażysta
Zajmuję się: PS, ST
Kontakt:

Post autor: KasiazOPSu »

Niektóre Gminy biorą na siebie zobowiązania finansowe, jeśli Gminę na to stać to nie ma problemu, by wydawać decyzję od września do czerwca.
ODPOWIEDZ