Wyłudzenia! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 28 kwie 2016, 20:09

Alicjaaa pisze:po majowym wysyłam,
a jeszcze mam trzy samotne - tak się określiły we wnioskach i uparcie się tego trzymają, ale mieszkające z konkubentami i mające wspólne dziecko - to jakie samotne,
otrzymały 500 + bo nie ma wyjścia, przyznać trzeba, ale też je wyśle do sprawdzenia do prokuratury, zobaczymy co z tego wyjdzie
Już bez przesady żeby od razu do prokuratury. najpierw napisz do socjalnych z prośbą o sprawdzenie sytuacji
Gość

Napisano: 28 kwie 2016, 20:17

do socjalnych to można w dwóch przypadkach:
- marnotrawienie
- matka i ojciec złożyli wnioski na te same dzieci
a w tych przypadkach te przesłanki nie występują, a skoro nie występują to wywiad nie będzie dowodem
Alicjaaa

Napisano: 29 kwie 2016, 20:21

robie wezwanie do wyjaśnienia, dostają szanse, składa na podstawie 155 że rezygnuje, albo prokuratura, pytanie podstawowe - czy wychowuje dziecko z rodzicem dziecka, czy zamieszkuje z rodzicem dziecka, od kiedy, niech wyjaśnia, podała, że samotnie, a czy samotna według ustawy, jak pójdzie w zaparte to adie, prokuratura, a jak umorzą to trudno będzie kwit
Alicjaaa

Napisano: 30 kwie 2016, 11:42

kolejna próba wyłudzenia, facet ma jedno dziecko z byłą partnerką, z obecną też ma jedno dziecko, składa wniosek że ma dwoje dzieci, i obecną partnerkę, a chce na jedno, normalnie to by nie dostał bo chyba dochód przekracza, cuda wianki się dzieją, na szczęście wycofali się z tego, obecna składa na jedno i zobaczymy jak z dochodem
Alicjaaa

Napisano: 02 maja 2016, 9:03

paulina1234 pisze:A ja bym wezwala do wyjaśnień. Można to nie ona a ktoś próbował się pod nią podszyc lub po prostu się pomyliła i myślała ze tak po prostu może złożyć drugi wniosek z innymi danymi
Jak wyzej, nalezy dać szansę do złozenia wyjasnień, a nie osądzać i krytykować w czambuł.
Nowina,

Napisano: 02 maja 2016, 10:19

ale z tamtego ops otrzymała wiadomość, że przekazują ten jej drugi wniosek do nas, do dzisiaj się nie pojawiła, wie co w trawie piszczy, to ja może jeszcze mam ją uprzejmie prosić
Alicjaala

Napisano: 04 maja 2016, 18:38

dzisiaj poszłoo, jutro samotniczki do wyjaśnienia, za tydzień albo same na 155 albo też pójdzieee
Alicjaaa

Napisano: 05 maja 2016, 12:42

dużo macie wyłudzeń?
Alicjaala

Napisano: 06 maja 2016, 23:08

boją się pierdzimączki podawać bo to dla nich afront, nie afront bo później będzie niedopełnienie zaniedbanie,a macie taki obowiązek czynić to z urzędu a nie z poręki buahahahahahahahahahahaha a może to ktoś was w taki sposób sprawdza, jak zareagujecie na takie przekręty i co wtedy adie z roboty buahahahahahahahahahaha

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x