Witam,
mam pytanie. Pracuje w ops na stanowisku merytorycznym. Dostałam propozycję wykonywania zadań związanych ze sprawami kadrowymi (ok. 30 pracowników) - proszę podpowiedzcie mi w jakiej wysokości mogę otrzymać wynagrodzenie za dodatkową pracę jako kadrowa?
wynagrodzenie
Re: wynagrodzenie
Zgodnie z USTAWĄ z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych art.36 5. Pracownikowi samorządowemu z tytułu okresowego zwiększenia obowiązków służbowych lub powierzenia dodatkowych zadań może zostać przyznany dodatek specjalny.
Natomiast w ROZPORZĄDZENIU RADY MINISTRÓW z dnia 18 marca 2009 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych w §6 jego wysokość określona jest tylko dla wójtów, burmistrzów idt. natomiast nie jest określona dla szeregowych pracowników co w konsekwencji pozwala na \"wolną amerykankę\" i tylko od ciebie zależy ile sobie wynegocjujesz.
A swoją drogą są to dwa niezbyt obszerne dokumenty, które są podstawą w stosunkach pracownik - pracodawca w jednostkach samorządowych, które warto znać - tak dla siebie. Bo często lepiej znamy ustawę o pomocy społecznej i inne niż te, które nas bezpośrednio dotyczą.
Natomiast w ROZPORZĄDZENIU RADY MINISTRÓW z dnia 18 marca 2009 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych w §6 jego wysokość określona jest tylko dla wójtów, burmistrzów idt. natomiast nie jest określona dla szeregowych pracowników co w konsekwencji pozwala na \"wolną amerykankę\" i tylko od ciebie zależy ile sobie wynegocjujesz.
A swoją drogą są to dwa niezbyt obszerne dokumenty, które są podstawą w stosunkach pracownik - pracodawca w jednostkach samorządowych, które warto znać - tak dla siebie. Bo często lepiej znamy ustawę o pomocy społecznej i inne niż te, które nas bezpośrednio dotyczą.
Oprócz wynagrodzenie - Kadry przeczytaj również:
Idą zmiany
kod urlop rodzicielski
odprawa emerytalna
poilnie poptrzebna odpowiedź
korekty ZUS z 1999 i 2002
URLOP WYPOCZYNKOWY W RÓWNOWAŻNYM SYSTEMIE CZASU PRACY
urlop wychowawczy po nowemu
zfss
zasiłek chorobowy ciąża
upoważnienie
urlop macierzyński
kwalifikacje pracownika socjalnego, proszę pilne!
nagrody na dzień pracownika socjalnego
dodatek specjalny jak obliczyć
opieka
regulamin org.