Wynagrodzenie dla księgowej za księgowanie KZP

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
ksiegowa_cus
Praktykant
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Wynagrodzenie dla księgowej za księgowanie KZP

Post autor: ksiegowa_cus »

Witam, mam pytanie. Czy u Was w ośrodkach funkcjonują kasy zapomogowo-pożyczkowe? Czy księgowe u Was otrzymują jakiś dodatek/dodatkowe wynagrodzenie z tytułu prowadzenia księgowości kasy?

Proszę o odpowiedź
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: Wynagrodzenie dla księgowej za księgowanie KZP

Post autor: mgops7 »

nasz mops przynależy do kasy w urzędzie, nie dostajemy nic z tego tytułu, że to robimy, w sumie tylko naliczamy i odprowadzamy, osoba z urzędu za księgowanie tego ma chyba jakieś wynagrodzenie
IwonaM.
Praktykant
Zajmuję się: PS/ŚR
Kontakt:

Post autor: IwonaM. »

Witam czy osoba prowadząca księgowość KZP ma przyznany dodatek czy umowę zlecenie.
OPSanka
Praktykant
Zajmuję się: księgowość, płace, rozliczanie dotacji
Kontakt:

Post autor: OPSanka »

Nasz OPS przynależy do KZP w urzędzie od lat. Pani z urzędu kasowała przy wypłacie od każdego po 10zł. Była to jakaś durna, niepisana zasada. Że niby za to że prowadzi. Pamiętam mój szok w 2007 roku, gdy wypłacała mi pożyczkę i wyciągnęła rękę i z satysfakcją rzekła do mnie "poproszę 10zł" :lol: Nikt mnie nie uprzedzał, więc wyszła mega niezręczna sytuacja. Gdy pani odeszła na emeryturę 2 lata temu, nowa osoba miała to od razu wpisane prowadzenie KZP w zakres obowiązków. I nawet jak usłyszała, że poprzedniczka brała za to dodatkowe pieniądze, to była zdziwiona i twierdzi do dzisiaj, że nie brałaby za to ani grosza dodatkowo, skoro to ma w zakresie obowiązków.
Bea7
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Bea7 »

Art. 19. Członkowie organów KZP nie otrzymują wynagrodzenia z tytułu wykonywanych czynności.
I to działa niestety też w odniesieniu księgowej ;( bynajmniej u nas
ODPOWIEDZ