Nabór na głównego księgowego

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Andrzej123
Praktykant
Zajmuję się: Księgowośc
Kontakt:

Nabór na głównego księgowego

Post autor: Andrzej123 »

Witam. Obecnie zajmuje się podatkami w jst w zakresie obowiązków mam księgowanie wpłat i windykację. Ukończyłem studia wyższe mgr, wiele kursów w tym mam tytuł głównego księgowego. Ukończyłem 3 stopniowy kurs na to stanowisko.No obecnym stanowisku pracuje 8 lat. Dostałem ofertę pracy w innej jednostce na stanowisku głównego księgowego, ale mój obecny pracodawca uważa, że nie można mojej pracy uznać za doświadczenie w księgowości. Czy ma rację? Proszę o poradę.
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: Nabór na głównego księgowego

Post autor: mgops7 »

"Na czym polega praca w księgowości?
Zajmują się przyjmowaniem faktur, wpisywaniem ich do systemu księgowego, rozliczaniem należności firmy, prowadzeniem, sprawdzaniem i analizowaniem rachunków oraz innych danych księgowych, a następnie analizowaniem i wyciąganiem z nich informacji istotnych w procesie działalności firmy."

Według mnie, jeśli się wykonywało takie czynności, to można to zaliczyć, wszystko zależy od tego, jak na to będzie się zapatrywać ten, kto robi nabór.;)
pozdrawiam
ODPOWIEDZ