Nabór na głównego księgowego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowośc
- Kontakt:
Nabór na głównego księgowego
Witam. Obecnie zajmuje się podatkami w jst w zakresie obowiązków mam księgowanie wpłat i windykację. Ukończyłem studia wyższe mgr, wiele kursów w tym mam tytuł głównego księgowego. Ukończyłem 3 stopniowy kurs na to stanowisko.No obecnym stanowisku pracuje 8 lat. Dostałem ofertę pracy w innej jednostce na stanowisku głównego księgowego, ale mój obecny pracodawca uważa, że nie można mojej pracy uznać za doświadczenie w księgowości. Czy ma rację? Proszę o poradę.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
Re: Nabór na głównego księgowego
"Na czym polega praca w księgowości?
Zajmują się przyjmowaniem faktur, wpisywaniem ich do systemu księgowego, rozliczaniem należności firmy, prowadzeniem, sprawdzaniem i analizowaniem rachunków oraz innych danych księgowych, a następnie analizowaniem i wyciąganiem z nich informacji istotnych w procesie działalności firmy."
Według mnie, jeśli się wykonywało takie czynności, to można to zaliczyć, wszystko zależy od tego, jak na to będzie się zapatrywać ten, kto robi nabór.
pozdrawiam
Zajmują się przyjmowaniem faktur, wpisywaniem ich do systemu księgowego, rozliczaniem należności firmy, prowadzeniem, sprawdzaniem i analizowaniem rachunków oraz innych danych księgowych, a następnie analizowaniem i wyciąganiem z nich informacji istotnych w procesie działalności firmy."
Według mnie, jeśli się wykonywało takie czynności, to można to zaliczyć, wszystko zależy od tego, jak na to będzie się zapatrywać ten, kto robi nabór.

pozdrawiam
Oprócz Nabór na głównego księgowego - Księgowość przeczytaj również:
Sprawozdanie Rb27ZZ-nie ma zaległości na wydruku
Dod.gazowy-refund.vat a Rb-50
przypis decyzji
Refundacja Vat a RB-50
Wynagrodzenie dla księgowej za księgowanie KZP
RB-N
jak wyliczyć odpis na ZFSS od 01.07.2023
Należność wymagalna
pobyt dziecka w pieczy
Nienależnie pobrane 40 !!!