Witam! Mam wniosek od pana X, którego córka ma płatne praktyki w szkole zawodowej. Pan X składa kolejny wniosek (poprzednio odmowa) i tu pojawia się moja wątpliwość
1. poprzednio dołączył mi zaświadczenie z praktyk, gdzie księgowy wypisał błędnie, iż praktykantka uzyskała przez 3 miesiące 137,23 zł. łącznie. Jest to oczywiście błąd, niemożliwe jest żeby dziewcze zarabiało miesięcznie mniej niż 40 zł!? jak mam potraktować, jeśli doniesie mi ponownie błędne zaświadczenie? poprosić o poprawne wypełnienie?? nie jestem księgową, ale wiem mniej więcej ile wynosi wynagrodzenie uczniowskie, i nie jest to 40 zł miesięcznie!
2. ponadto nurtuje mnie jeszcze jedna wątpliwość, co mam zrobić jeśli pan X posiada prawo: własność innego lokalu mieszkalnego. Nie opłaca on żadnego czynszu z tego tytułu, płaci jedynie podatek, którego nie ujmuję w opłatach ponoszonych za mieszkanie. Czy w takiej sytuacji porównuję do stawek gminnych i przyjmuję stawkę gminną za metr?? Jest to jak już wspomniałam własność innego lokalu mieszkalnego!!