Wypełnianie wniosku i inne takie - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 lut 2022, 23:06

Witam wszystkich, powiedzcie proszę jak działa to u Was:

1. Czy wymieniając osoby wchodzące w skład gospodarstwa domowego (Część I pkt.2), wymagacie wpisania tam również danych wnioskodawcy?

2. Czy prosicie o jakieś dodatkowe dokumenty (widziałam w poprzednich postach że różnie to wygląda, pytam tak poglądowo kogo jest więcej ;) )

3. Czy dużo wniosków wpłynęło Wam przez EPUAP?
(U mnie na tą chwilę 0, słownie: zero :D )

4. Ile wniosków przypada u Was na 1 pracownika?

Nie wiem jak u Was, ale wiem że łatwo nie będzie..sama zajmuje się wszystkimi świadczeniami rodzinnymi,500+, stypendiami i jeszcze paroma innymi rzeczami, do tego Urząd Wojewódzki oszalał i zasypuje mnie koordynacjami, a ludzie walą drzwiami i oknami, na tą chwilę nie wiem kiedy mam się zająć rozpatrywaniem wniosków, chyba powinnam się zastanowić nad nocowaniem w robocie :D

Sobie i Wam życzę dużo sił, cierpliwości i byle do urlopu :D ;)
Kadya
Praktykant
Od: 17 cze 2019, 8:27
Zajmuję się: SW/SR/DS

Napisano: 02 lut 2022, 23:41

Odnoszę się do pytania pierwszego

PKT 2. WNIOSKU dotyczy - DANE CZŁONKÓW GOSPODARSTWA DOMOWEGO WNIOSKODAWCY.
dane wnioskodawcy są wpisane w pkt.1

DANE OSOBY WCHODZĄCEJ W SKŁAD GOSPODARSTWA DOMOWEGO
Imię (imiona)
Nazwisko
Obywatelstwo
Numer PESEL
Seria i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość - wypełniający wniosek podaje, jeśli brak numeru PESEL

Jeśli Ty tego nie rozumiesz to faktycznie możesz mieć w pracy armagedon i urlop może być nieudany.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 02 lut 2022, 23:48

Kadya pisze:
02 lut 2022, 23:06
Witam wszystkich, powiedzcie proszę jak działa to u Was:

1. Czy wymieniając osoby wchodzące w skład gospodarstwa domowego (Część I pkt.2), wymagacie wpisania tam również danych wnioskodawcy?

2. Czy prosicie o jakieś dodatkowe dokumenty (widziałam w poprzednich postach że różnie to wygląda, pytam tak poglądowo kogo jest więcej ;) )

3. Czy dużo wniosków wpłynęło Wam przez EPUAP?
(U mnie na tą chwilę 0, słownie: zero :D )

4. Ile wniosków przypada u Was na 1 pracownika?

Nie wiem jak u Was, ale wiem że łatwo nie będzie..sama zajmuje się wszystkimi świadczeniami rodzinnymi,500+, stypendiami i jeszcze paroma innymi rzeczami, do tego Urząd Wojewódzki oszalał i zasypuje mnie koordynacjami, a ludzie walą drzwiami i oknami, na tą chwilę nie wiem kiedy mam się zająć rozpatrywaniem wniosków, chyba powinnam się zastanowić nad nocowaniem w robocie :D

Sobie i Wam życzę dużo sił, cierpliwości i byle do urlopu :D ;)
500 + to chyba ZUS.
ePUAP 0 bo można pobrać tylko wzór wniosku na stronach naszych urzedów.
2. CEBB sama ( chociaż mają być wprowadzone zmiany, lub już są, gdzie ma wystarczyć tylko wpis w wniosku, że złożono deklarację do CEEB ) Pani weryfikuje gdzie są odprowadzane składki ( ZUS, KRUS, lub inne, należy je wskazać we wniosku ).
Dwie Panie się tym zajmują - Gmina 12,5 tys. mieszkańców.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 gru 2021, 11:14
Zajmuję się: RODO

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem