ew@1 pisze: ↑03 lut 2022, 12:58
Mind Of Good - bardzo uprzejmie z Twojej strony, że cytujesz nam różne opinie i wypowiedzi. Wydaje mi się, że znacząca większość z nas już to wie ...
jednak ja oczekuję odpowiedzi od praktyków - jak to zgłoszenie sprawdzają, dokumentują ?
W cytacie zawarta jest odpowiedz, na końcu wniosku osoba składająca " Oświadczam, że jestem świadoma/świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia."
Wymagane dokumenty
Wypełniony formularz wniosku, który składa się w gminie właściwej ze względu na miejsce zamieszkania osoby składającej wniosek.
Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości do wglądu. W sytuacji składania wniosku w postaci dokumentu elektronicznego opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem potwierdzonym profilem zaufanym, dostarczenie dokumentu tożsamości do wglądu nie jest wymagane. W pozostałych sytuacjach dowód osobisty lub inny dokument tożsamości musi być okazywany przy składaniu wniosku.
Inne dokumenty, w tym oświadczenia niezbędne do ustalenia dodatku osłonowego.
W przypadku składania kserokopii dokumentów należy przedłożyć ich oryginały do wglądu.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.