Witam, proszę o pomoc... mam naliczyć i wypłacić dodatek specjalny za prowadzenie KDR, nigdy tego nie robiłam i nie mam żadnych wytycznych, jak to u was wygląda? Osoba Która to prowadzi podała kwotę do wypłaty: 205,02zł ( wynika to z zestawienia R05 ), czy tą kwotę mam wziąć jako brutto czy jeszcze podwyższyć - ubruttowić? Tylko jeśli ubruttowić to w jaki sposób?
Dodatek jeżeli już to możesz wypłacić jeżeli dostaniesz odpowiednie pismo przyrzynając podpisane przez kierownika. A ile on wynosi i z czego będzie pokryty powinno być określone w piśmie. Tak to winno wyglądać bynajmniej wg mnie. Kwota która jest przyznana na obsługę KDR nic to do dodatku nie ma chyba że korownik uzna że tyle chce wydać to takie środki powinien mieć odpowiednio podzielone na paragrafach.
Tak, otrzymałam pismo od dyrektora, że kwota 205,02 ma zostać wypłacona, tylko właśnie nie wiem w jaki sposób. Pracuję w OPS od niedawna i to pierwsza taka wypłata, uprzednio moja poprzedniczka wypłaciła jako dodatek specjalny. Ubruttowiła kwotę do wypłaty o składki i wypłaciła, ale był jakiś błąd i były nieprzyjemności z tego. Nie posiadam dokumentów w jaki sposób to zrobiła ( nie umiem znaleźć ) jakiś szok dla mnie Teraz ja mam wypłacić i nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze..... POMOCY
U nas jeśli mamy np. 200 zł z KDR to z tego: 165 zł - wynagrodzenie brutto, 30 zł ZUS od pracodawcy, 5 zł - Fundusz Pracy. Dowiedz się ile poprzednim razem mieliście kasy i znajdź poprzednią listę płac.