Witam natknęłam się na kolejny "problem" w SOW a mianowicie po dostarczeniu przez Beneficjenta dokumentów na zakupiony sprzęt okazuję się że nasze dofinansowanie będzie niższe niż to w zawartej umowie - w związku z tym System nie "pozwala" mi zaakceptować pozytywnie rozliczenia- sporządziłam płatność na kwotę właściwą do wypłaty uzasadniłam wynik - pozytywny weryfikacji rozliczenia i pojawia mi się się komunikat, że rejestr płatności się nie zgadza. Oczywiście dzwoniłam na infolinię ale uwaga - oni nie wiedzą jak to właściwie rozwiązać, najlepiej by było sporządzić płatność na kwotę widniejącą w umowie .... a wypłacić właściwa kwotą (proponowali też utworzyć zwrot w wysokości tej różnicy ale tez nie pomogło i system nie "puszcza" mnie dalej. Napisze tylko że rozliczenie dotyczy umowy zawartej w ramach A1 refundacja na konto Beneficjenta- zakupy na odległość.
Bardzo proszę jeśli ktoś miał podobny przypadek i może coś podpowiedzieć będę wdzięczna.
Wypłata dof - niższa kwota do wypłaty niż kwota w zawartej umowie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Wypłata dof - niższa kwota do wypłaty niż kwota w zawartej umowie
u nas nie jeden taki przypadek jest, że dofinansowanie jest niższe i jakoś nie ma problemu z rozliczeniem, coś źle wypełniasz we wniosku o rozliczenie lub dalej w płatnościach, ciężko mi pomóc nie widząc tego
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Re: Wypłata dof - niższa kwota do wypłaty niż kwota w zawartej umowie
Ja dziś też rozliczałam dofinansowanie, które jest niższe niż na umowie, również nie było problemu. Może jeszcze raz krok po kroku przejdź każdy etap.
Oprócz Wypłata dof - niższa kwota do wypłaty niż kwota w zawartej umowie - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
AS wniosek po terminie w SOW
Typ Płatności w obszarze D
Wniosek data stempla
Limity w SOW
poczta w sow
Przedszkole, osoba bezrobotna
Podpis elektroniczny w Aktywnym samorządzie
Moduł III system sow
Rozliczenie moduł II wypłata w groszach
Termin ważności zaświadczenia lekarskiego
Jak rozliczyć umowę w SOW MODUŁ I
Jak postępujecie w przypadku niższego progu punkotwego Mod I