Przedszkole, osoba bezrobotna
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przedszkole, osoba bezrobotna
Czy dobrze rozumiem, ze wnioskodawca który jest bezrobotny i pobiera zasilek jest adresatem modułu I obszar D
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Re: Przedszkole, osoba bezrobotna
Tak, zgadza się.
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
A co w sytuacji, gdy ktoś zarejestrował się w urzędzie pracy w piątek, a w poniedziałek bo (31 sierpnia) złożył wniosek na przedszkole. Czy może się starać o pomoc ?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
czy aby na pewno? w definicji zatrudnienia nie ma osób na zasiłkach
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Ale w definicji "aktywności zawodowej" jest mowa o osobach zarejestrowanych w urzędach pracy.
Zgodnie z treścią programu adresatem obszaru D jest "aktywność zawodowa", a nie "zatrudnienie".
Swoją drogą ja na szczęście mam wnioski tylko osób pracujących, więc nie mam takiego problemu
Zgodnie z treścią programu adresatem obszaru D jest "aktywność zawodowa", a nie "zatrudnienie".
Swoją drogą ja na szczęście mam wnioski tylko osób pracujących, więc nie mam takiego problemu

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Możliwe, że może.Moniuszko pisze: 01 wrz 2020, 9:20 A co w sytuacji, gdy ktoś zarejestrował się w urzędzie pracy w piątek, a w poniedziałek bo (31 sierpnia) złożył wniosek na przedszkole. Czy może się starać o pomoc ?
W sumie jest adresatem. Z tym, że o dofinansowanie może starać się dopiero od momentu "stania się tymże adresatem". W co było wcześniej z zatrudnieniem?
Ale to tylko moje interpretacje.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
racja, w sumie zapomniałem o tej aktywnościMilosz90 pisze: 01 wrz 2020, 15:07 Ale w definicji "aktywności zawodowej" jest mowa o osobach zarejestrowanych w urzędach pracy.
Swoją drogą ja na szczęście mam wnioski tylko osób pracujących, więc nie mam takiego problemu![]()

Oprócz Przedszkole, osoba bezrobotna - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
wniosek do poprawy, zmiania statusu
Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych
Wypłata wyższek kwoty czesnego.
AS wniosek po terminie w SOW
Typ Płatności w obszarze D
Wniosek data stempla
Limity w SOW
poczta w sow
Podpis elektroniczny w Aktywnym samorządzie
Moduł III system sow
Wypłata dof - niższa kwota do wypłaty niż kwota w zawartej umowie
Rozliczenie moduł II wypłata w groszach