WYPŁATA ZALEGŁEJ ZALICZKI??? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 kwie 2009, 10:26

Co mam zrobić w przypadku, gdy kobieta wg wyroku TK z czerwca odnośnie zaliczki, po otrzymaniu decyzji odmownej na wypłatę zaległej zaliczki z lat poprezdnich, uparcie się odwoływała i w końcu dostała wyrok z WSA, uchylający naszą decyzję i decyzję SKO podtrzymującą naszą decyzję. teraz muszę ponownie rozpatrzyć jej wniosek, bo złożyla znowu podanie o wypłatę tej zaległej zaliczki.
I jak ja mam to, do ciężkiego pioruna rozpatrzeć?
Wcześniej szefowa kazała mi odmówić z uwagi na niemożność wznowienia postepowania, bo nie było ostatecznej decyzji, więc nie ma podstaw. A WSA uchyliło decyzję na podstawie tego, że ona wcale nie wnioskowała o WZNOWIENIE postępowania, tylko o WYPŁATĘ zaległej zaliczki.
Potem odwoływała się do SKO, a kiedy oni podtrzymali naszą decyzję, napisała skrgę, wymieniając oczywiście pracowników z imienia i nazwiska :/ SKO nie uwzględniło skargi i wnosło o jej oddalenie.
A potem to już tylko coraz przyjemniej....
No i dostała ten wyrok z WSA. Więc co ja mam teraz zrobić? Przyznac jej? A jeżeli tak, to na jakiej podstawie?
Czy odmówić?

Proszę pomóżcie, kobieta jest niesamowicie zawzięta i czepia się wszystkiego :(
~karolina

Napisano: 21 kwie 2009, 10:57

trudno powiedzieć jednoznacznie, ale trzeba dokładnie przeanalizowac czy wszystkie decyzje zostały wam uchylone z powodów formalnych czy merytorycznych. Z tego co mówisz to z powodu błędów w procedurze a to nie oznacza że trzeba przyznać zaliczkę, tylko jeszcze raz poprowadzić \"poprawne\" postępowanie.
~kremówka

Napisano: 15 maja 2009, 15:31

Karolina, Ty weź się lepiej za opracowanie tej decyzji a nie pisanie długich postów na forum.
~xyz

Napisano: 15 maja 2009, 15:32

Karolina, Ty weź się lepiej za opracowanie tej decyzji a nie pisanie długich postów na forum.
Twoja szefowa z pokoju 17 :)
~xyz

Napisano: 16 maja 2009, 0:05

to nie ta kobieta jest zawzięta tylko durne sa ustawy, a babka udowodniła,że warto dochodzić swoich praw
~yyyy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x