wypłaty depozytów dla mieszkańców

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~ewina

wypłaty depozytów dla mieszkańców

Post autor: ~ewina »

Jak jest rozwiązywana sprawa wypłat depozytów ile razy w miesiącu dla kogo? mieszkańca lub osoby upoważnionej ( na jakiej podstawie) Zarządzenie....
~nn

Re: wypłaty depozytów dla mieszkańców

Post autor: ~nn »

To są pieniądze mieszkańca. Wpłaca do kasy, pracownikowi, konto itp. Wypłaca na żądanie na wniosek. Waże jest uregulowanie udokumentowanie wpłaty i wypłaty. Nadużycia!
~ewina

Tak rozumię że wypłata z konta udokumentowanie ale czy są przyjęte jakieś ogólne wytyczne zarządzeniem dyrektora domu, że tak nie inaczej ma to przebiegać?
~nn

Zarządzenie dyrektora i procedura wpłat i wypłat z konta.
~ewina

Czy mogę prosić o wzór?będę wdzięczna
~ewina

Tak to wiem że należy ująć zarządzenie w sprawie instrukcji postępowania z depozytami wartościowymi ale jakie jeszcze inne przepisy?
~nn

Nie ma. Jest ustawa o niepojętych depozytach. Resztę należy tak uregulować żeby było na piśmie i uniemożliwiało robienie wałków oraz aby można udowodnić wpłatę i wypłatę.
ODPOWIEDZ