wyrok sądu w sprawie orzeczenia o niepełnosprawności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 gru 2013, 17:02

osoba odwołała się do sądu od wojewódzkiego orzeczenia, które podtrzymało powiatowe. Wyrok jest z datą 28 sierpień 2013r., ale, że czekała grzecznie w domu, że przyślą, to dostała go dopiero w grudniu na własny wniosek a na odwrocie wpis, że orzeczenie jest prawomocne i odpis wydaje się Pani .... dnia 5.12.2013r. Czy to oznacza, że nie przegapiła trzymiesięcznego terminu złożenia wniosku? W grę wchodzi wyrównanie od początku tego roku. W ustawie jest licząc od dnia wydania orzeczenia, czy to jest 5 grudzień w tym przypadku? bo przecież od razu by jej nie wydali, musiało się uprawomocnić, nie wiem chyba trzy tygodnie.
Pomóżcie proszę, może ktoś miał podobnie
~gosia

Napisano: 31 gru 2013, 10:20

może dziś ktoś odpowie
~gosia

Napisano: 31 gru 2013, 14:05

j.w
~gosia

Napisano: 31 gru 2013, 14:08

3 m-ce od daty wydania wyroku
~ss

Napisano: 31 gru 2013, 14:10

nie mam pojęcia, ale zadzwoniłabym do tego najniższego zespołu ds orzekania i zapytała czy na podstawie wyroku nie wydają przypadkiem poprawnego orzeczenia z nowa datą. albo czy jest w ogóle taka opcja (może na prośbę klienta?) - to by chyba trochę ratowało sytuację
~anilak

Napisano: 31 gru 2013, 14:36

ale od daty wydania wyroku, to znaczy której?, tej 5 grudzień, kiedy jej wydali ten wyrok, czy tej 28 sierpień kiedy orzekli, czy może trzy miesiące od uprawomocnienia?.
Proszę może ktoś miał coś podobnego. Kobieta ucieszyła się, że z wyrównaniem, a mnie musiały jakieś wątpliwości później dopaść
~gosia

Napisano: 02 sty 2014, 15:11

jw
~gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x