Pracownik świadczeń zadręcza mnie. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 30 gru 2013, 17:45

Złożyłam wniosek - moim zdaniem z kompletem dokumentów. Przysłali wezwanie o dostarczenie zaświadczenia z PUP o zarejestrowaniu się męża jako bezrobotny. Nie może teraz tego uczynić, ponieważ został wykreślony. Grożą pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia. Co mogę zrobić? Mogę gdzieś się poskarżyć?
~Jola

Napisano: 30 gru 2013, 17:50

niech mąż się stawi osobiście i napisze oświadczenie :))
~nowa2

Napisano: 30 gru 2013, 22:04

Dostarcz decyzje o tym że PUP go wyrejestrował - utracił status osoby bezrobotnej w tej decyzji będzie też zapis przez jaki czas nie może się rejestrować - chyba taką decyzję dostał.
~..........

Napisano: 31 gru 2013, 9:25

skoro został wykreślony z ewidencji pup jako bezrobotny to niech się w tym samym pup zarejestruje jako osoba poszukująca pracy - ma takie prawo, choć niewiele osób o tym wie. i dostarczy decyzję z wpisem jako poszukujący pracy. a po 4 miesiącach zapisze się znowu jako bezrobotny. a przez te 4 okresy \"karne\" (które są dla mnie absurdem!) będzie ubezpieczony.
~purpura

Napisano: 31 gru 2013, 10:09

osoba, która jest zarejestrowana jako poszukująca pracy, nie jest objęta ubezpieczeniem zdrowotnym w przeciwieństwie do osób zarejestrowanych jako bezrobotne.
~ja

Napisano: 31 gru 2013, 10:11

składasz o zasiłek rodzinny? jesli tak to nie wiem po co im wogóle ta decyzja? :|
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2013, 10:18

Właśnie po co oni tego chcą, skoro ustala się tylko dochód?.
~Jola

Napisano: 31 gru 2013, 10:24

to zanieś im oświadczenie męża, że nie ma możliwości dostarczenia takiego dokumentu, ponieważ nie jest osobą zarejestrowaną, dołącz decyzję o wykreśleniu.
Nie rozumiem nadal po co do zasiłku rodzinnego taka decyzja? Przecież nie jest przymusem rejestrować się w PUP jak się nie pracuje..
ss
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2013, 10:26

do utraty b.....ny, którą robi się z URZEDU -tzn OBLIGO !! i co to za geniusz ta lub ten ~nowa2, który/a pisze - niech mąż się stawi osobiście i napisze oświadczenie :)), masakra jakaś - OŚWIADCZENIE ?????!!!! - GRATULUJE ZNAJOMOŚCI PRZEPISÓW!!!

-
~aśka

Napisano: 31 gru 2013, 10:30

yyyyy hamuj emocje i sama się zastanów po co decyzja o ZAREJESTROWANIU w PUP do utraty dochodu?
Do tego to albo decyzja o utracie prawa do zasiłku albo świadectwo pracy
A jeśli wg ciebie oświadczenie nie jest dokumentem to ja gratuluję znajomości przepisów
ss
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x