Złożyłam wniosek - moim zdaniem z kompletem dokumentów. Przysłali wezwanie o dostarczenie zaświadczenia z PUP o zarejestrowaniu się męża jako bezrobotny. Nie może teraz tego uczynić, ponieważ został wykreślony. Grożą pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia. Co mogę zrobić? Mogę gdzieś się poskarżyć?
Dostarcz decyzje o tym że PUP go wyrejestrował - utracił status osoby bezrobotnej w tej decyzji będzie też zapis przez jaki czas nie może się rejestrować - chyba taką decyzję dostał.
skoro został wykreślony z ewidencji pup jako bezrobotny to niech się w tym samym pup zarejestruje jako osoba poszukująca pracy - ma takie prawo, choć niewiele osób o tym wie. i dostarczy decyzję z wpisem jako poszukujący pracy. a po 4 miesiącach zapisze się znowu jako bezrobotny. a przez te 4 okresy \"karne\" (które są dla mnie absurdem!) będzie ubezpieczony.
osoba, która jest zarejestrowana jako poszukująca pracy, nie jest objęta ubezpieczeniem zdrowotnym w przeciwieństwie do osób zarejestrowanych jako bezrobotne.
to zanieś im oświadczenie męża, że nie ma możliwości dostarczenia takiego dokumentu, ponieważ nie jest osobą zarejestrowaną, dołącz decyzję o wykreśleniu.
Nie rozumiem nadal po co do zasiłku rodzinnego taka decyzja? Przecież nie jest przymusem rejestrować się w PUP jak się nie pracuje..
do utraty b.....ny, którą robi się z URZEDU -tzn OBLIGO !! i co to za geniusz ta lub ten ~nowa2, który/a pisze - niech mąż się stawi osobiście i napisze oświadczenie ), masakra jakaś - OŚWIADCZENIE ?????!!!! - GRATULUJE ZNAJOMOŚCI PRZEPISÓW!!!
yyyyy hamuj emocje i sama się zastanów po co decyzja o ZAREJESTROWANIU w PUP do utraty dochodu?
Do tego to albo decyzja o utracie prawa do zasiłku albo świadectwo pracy
A jeśli wg ciebie oświadczenie nie jest dokumentem to ja gratuluję znajomości przepisów