Wyrok WSA i co dalej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 22 sty 2015, 14:33

W dniu dzisiejszym otrzymałam sentencję wyroku z uzasadnieniem uchylający decyzje ośrodka i SKO odmawiające przyznania mi świadczenia pielęgnacyjnego.
Wyrok nie jest prawomocny, takze liczę sie z tym, ze jeszcze ostatniego dnia SKO może złozyć od niego kasację do NSA.
Ale gdyby nie zdecydowali sie na taki krok, to po jakim czasie może dotrzeć cała dokumentacja do ośrodka?
A może to ja mam sie do niego udać z otrzymanym z wyrokiem?
m&m

Napisano: 22 sty 2015, 15:04

Z jakiego powodu Ci nie przyznali.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2015, 15:07

Z takiego powodu jak wszystkim innym w takim samym przypadku. Wiek powstania niepełnosprawności u podopiecznego.
m&m

Napisano: 22 sty 2015, 15:43

Nie piszę tego złośliwie, ale przesłanie dokumentacji zajmuje nawet kilka miesięcy, a druga sprawa - jeśli Ty udasz się z wyrokiem, organ i tak bez kompletu dokumentów nic nie zrobi. Możesz podać sygnaturę? Chętnie poczytam!
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2015, 15:53

trzymam kciuki żeby sko złożyło kasację
xyzz

Napisano: 22 sty 2015, 16:04

xyzz pisze:trzymam kciuki żeby sko złożyło kasację
To lubię najbardziej, prawdziwy polski urzędnik. Bezinteresowna złośliwość. :mrgreen:
kun'

Napisano: 22 sty 2015, 16:06

Na stronie nie ma jeszcze uzasadnienia, ale nic ciekawego. Fragment uzasadniena wyroku trybunału takiego samego jak w innych wyrokach.
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/55DA76CA6C

xyzz , nie bądz podłym i nieżyczliwym człowiekiem, bo jeszcze z tej podłości i nieżyczliwosci trafi ci sie taka niepełnosprawność do opieki, a wtedy zobaczysz czym tak naprawde ona jest.
m&m

Napisano: 22 sty 2015, 16:25

powiem tak. Wyrok Sądu w sprawie mojego klienta jest z 18 wrzesnia 2014. Ja otrzymałam go wraz z aktami sprawy z SKO 24 listopada. Więc m&m tak jak napisał Iks. Nawet jeżeli sama udasz się z wyrokiem to organ i tak nic bez dokumentów nie zrobi. Więc życzę aby Twoje dotarły do Ośrodka szybciej niż "za kilka miesięcy".
Swoją drogą - xyzz to nie żaden urzędnik. Top zwykły trol. Może jestem naiwna, ale mam nadzieję, że takie wredne istoty w świadczeniach nie pracują.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 22 sty 2015, 18:29

Dzięki za odpowiedzi. Chciałam sie tylko zorientować jak wyglądają i ile mniej więcej czasu trwają te procedury.
m&m

Napisano: 22 sty 2015, 19:37

Jeżeli SKO nie złoży w terminie kasacji i jeżeli wyrok będzie prawomocny, to dzwoń do WSA, tam też pracują ludzie i proś o niezwłoczne przekazanie akt. W Twoim przypadku chyba liczy się czas, wprowadzenie nowych przepisów może wiele zmienić.
wwo

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x