wyrównanie pensji
wyrównanie pensji
czy dyrektor musi w ciągu 2 lat zrównać pensje wychowawców? i czy jest to obligatoryjne? jaki dokument o tym mówi? czy tylko to jest dobra wola dyrektora?
Re: wyrównanie pensji
Jola nic takiego nie ma. Ja napisałem, że ma swój własny plan aby w dwa lata doprowadzić do wyrównania pensji w moje placówce. Czy się uda zobaczymy.
co to znaczy do wyrównania pensji? wszyscy będą mieć taką samą zasadniczą? czy wszyscy będą mieli taką samą pensję brutto? czy na czym ma to polegać?
jak wyrównasz jeżeli jest nierówno? czyli ktoś będzie dostawał podwyżki a inny nie? bo co bo gorzej pracuje?
jak wyrównasz jeżeli jest nierówno? czyli ktoś będzie dostawał podwyżki a inny nie? bo co bo gorzej pracuje?
Zrównasz pensje? Ciekawe jak? Dasz podwyżkę starym kapkom a nowym kapkom nie? Gratuluję! Oczywiście atmosfera pozostanie wspaniała jak to u Marcina.
Uważam,że pensja powinna być zróżnicowana. Zwłaszcza gdy to dotyczy to stanowisk młodszych wychowawców, wychowawców, starszych wychowawców.
Jezu nie wszystkim równo wiadomo, że w widłach pozostaną. Założenie jest takie aby osoby na poszczególnych stopniach awansu miały zbliżone płace zasadnicze np. starszy wychowawca płaca zasadnicza w przedziale 2500 - 2700 brutto. Może teraz jaśniej się wypowiedziałem. Piotr dokładnie jak napisałeś. Ja mam obecnie już prawie wszystkich starszych wychowawców.
Oprócz wyrównanie pensji - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
szkolenie
Tragedia w Rudce Kozłowieckiej.
Wniosek o udostepnienie danych osobowych
zakres obowiązków pracownika socjalnego
rodzina zaprzyjazniona
zwolnienia w placówce
witam
Arkusz badań i obserwacji pedagogicznych
pracownicy socjalni w placowkach
pełnoletni wychowanek
program do grafików
szkolenia